Archieven

Dit bericht is 1003 keer gelezen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL- De Mobiele Milieustraat staat ook aankomend jaar weer in Krimpen aan den IJssel. Elke derde dinsdag van de maand staat deze op de weekmarkt aan de Nachtegaalstraat nabij winkelcentrum de Crimpenhof.

De Mobiele Milieustraat is een verplaatsbare unit die verschillende plaatsen in de regio aandoet. Inwoners kunnen er terecht voor het gratis inleveren van verschillende afvalstromen die niet bij het restafval horen maar op de milieustraat.

Inwoners van de gemeente Krimpen aan den IJssel kunnen hier terecht voor het inleveren van klein grof huishoudelijk afval. Waaronder klein chemisch afval (zoals verfblikken en batterijen), kleine elektrische apparaten (zoals een föhn en laptop) of harde kunststoffen (zoals speelgoed en plantenbakjes). Maar ook metalen (zoals een koekenpan of ijzerdraad), hout (zoals een fotolijstje of krukje) en oud papier en karton. De totaal ingeleverde hoeveelheid moet ongeveer in een grote boodschappentas passen. Grotere spullen horen huis op de milieustraat.

Wanneer
Reserveren voor een bezoek aan De Mobiele Milieustraat is niet nodig. De Mobiele Milieustraat is op de volgende data aanwezig van 10.00 tot 15.30 uur:

– Dinsdag 17 januari
– Dinsdag 21 februari
– Dinsdag 21 maart
– Dinsdag 18 april
– Dinsdag 16 mei
– Dinsdag 20 juni
– Dinsdag 18 juli
– Dinsdag 15 augustus
– Dinsdag 19 september
– Dinsdag 17 oktober
– Dinsdag 21 november
– Dinsdag 19 december

Van afval naar grondstof
Uit onderzoek blijkt dat er ongeveer 15% aan grof huishoudelijk afval tussen het restafval zit. En dat is zonde, want ook van deze afvalstromen kunnen weer nieuwe grondstoffen gemaakt worden. Het ingeleverde afval bij De Mobiele Milieustraat wordt gerecycled en gebruikt voor nieuwe producten. Daarnaast kunnen inwoners bij De Mobiele Milieustraat ook terecht voor informatie en advies over afval scheiden. Zo dragen we samen bij aan de landelijke doelstelling ‘Van Afval Naar Grondstof’.

Meer informatie
De Mobiele Milieustraat wordt aangeboden in samenwerking met de gemeente Krimpen aan den IJssel. Meer informatie over De Mobiele Milieustraat, locaties, data en tijden is te vinden op de website van  Cyclus, in de digitale afvalkalender of download de Cyclus afval-app.

Dit bericht is 1003 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief