Archieven

Dit bericht is 1488 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – In navolging van de Alblasserwaard en de Vijfheerenlanden moet ook de Krimpenerwaard een zogenaamd Prachtlint krijgen: een lint van ecologisch beheerde bermen die natuurgebieden met elkaar verbinden. Zes grote partijen ondertekenen daartoe komende vrijdag een ambitieverklaring waarin ze afspreken om in de door hun beheerde gebieden zich in te zetten voor meer natuurwaarden en dus meer plek voor vlinders en bijen.

Verbindingen zijn belangrijk in de natuur. Flora en fauna krijgen zo een grotere kans op verbetering en overleving. De gemeente Krimpenerwaard, Natuur- en Vogelwerkgroep Krimpenerwaard, het Zuid-Hollands Landschap, Staatsbosbeheer en de drinkwaterbedrijven Oasen en Dunea willen zich inspannen om de biodiversiteit in de Krimpenerwaard te verbeteren.

Tijdens een bijeenkomst in cultureel centrum de Zwaan in Berkenwoude wordt vrijdag vooral ook veel informatie gedeeld: wie zijn de organisaties, welke gebieden beheren zij en wat gaan ze met elkaar doen om de biodiversiteit in de Krimpenerwaard te verbeteren. Welke partijen kunnen nog meer betrokken worden?

De deelnemers zullen gezamenlijk een kaart van het gebied bekijken en inkleuren op mogelijkheden en kansen.

In de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden is in 2014 begonnen met het Prachtlint en de resultaten zijn positief. Verbindingen zijn belangrijk in de natuur. Flora en fauna krijgen zo een grotere kans op verbetering en overleving.

Dit bericht is 1488 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief