Archieven

Dit bericht is 1114 keer gelezen

VLIST- Op zaterdag 13 april is er van 10.00 tot 15.00 uur een open dag bij melkveebedrijf De Jong aan de West-Vlisterdijk 32 in Vlist. Onlangs is daar de bouw van een innovatieve ligboxenstal afgerond. Ter gelegenheid hiervan bent u uitgenodigd om een kijkje te nemen op het erf van familie De Jong.

Om 11.00 uur zal Alex Datema, directeur Food & Agri Rabobank Nederland, de dag officieel openen. Partijen die hebben bijgedragen aan de realisatie van de ligboxenstal zijn op de open dag aanwezig.

Dit project omvat een reeks innovatieve werkzaamheden die zowel de efficiëntie als de duurzaamheid van melkveebedrijf De Jong aanzienlijk hebben verbeterd. “Een van de belangrijkste doelen in dit project is het produceren van vaste mest. Dit wordt nu gerealiseerd doordat er in de stal stro in de ligboxen wordt toegepast.”

Ten behoeve vaan het waterbeheer en -behoud op de boerderij is er een ondergrondse kelder aangelegd voor de opslag van gier, afvalwater en erfafspoelwater. De constructie van een onderheide mestplaat biedt een duurzame oplossing voor mestopslag.

Dit bericht is 1114 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief