Archieven

Dit bericht is 1455 keer gelezen

SCHOONHOVEN- Woensdagmiddag opende wethouder Irma Bultman een foto-expositie in de Schoonhovense bibliotheek. Ruim veertig foto’s van Fotoclub Schoonhoven zijn daar te bezichtigen tot 30 juni. 

“Echt goede foto’s maken is niet makkelijk”, zegt wethouder Bultman. “Fotografie is een vak en hier hangt vakmanschap.” Het is druk in de bibliotheek voor de opening van de tentoonstelling. Fotografen, familieleden en andere belangstellende zijn naar Schoonhoven gekomen om de opening van de expositie bij te wonen.

Aan de muren in de bibliotheek hangen ‘onze mooiste foto’s.’ Voor de expositie hebben de fotografen hun mooiste foto ingestuurd. Het aanbod is divers, dieren, landschappen, dansers. Er is van alles te zien. De expositie begint buiten al, waar de vitrine van de bibliotheek is ingericht om de aandacht van voorbijgangers te trekken. Een aanrader is het om binnen even langs alle creativiteit te lopen.

Fotoclub Schoonhoven telt ca. veertien leden. “Eens in de twee weken komen we als fotoclub bij elkaar”, vertelt Joop van Roest van de Fotoclub. “En één keer per maand bespreken we de foto’s die we hebben gemaakt.” Er wordt dan van alles besproken. “We helpen elkaar en kijken ook naar hoe de foto eruit had gezien als je het anders had gedaan. Wat doet een ander standpunt bijvoorbeeld? Of hoe zou het licht zijn als deze foto in de avond was genomen? Ook praten we over de nabewerking van foto’s. We leren een hoop van elkaar.”

Verbindende plek
Van Roest is blij met de plek die zij in de bibliotheek krijgen om te kunnen exposeren. “Dit is de ideale plek. Het is een prachtige verbinding met ruimtes om elkaar te ontmoeten. Onze club is onderdeel van Stichting WelZijn Krimpenerwaard. Ontmoeten is daar een belangrijk onderdeel van.”

Iedere twee maanden biedt de bibliotheek Krimpenerwaard een plek voor amateurkunstenaars en deze keer is het dus een foto-expositie. De expositie is te zien tijdens de openingstijden van de bibliotheek Schoonhoven tot 30 juni.

Dit bericht is 1455 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief