Archieven

Dit bericht is 5676 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – De Rotterdamse vrouw die bijna twee weken geleden te maken kreeg met een inbeslagname van dieren in haar woning en op een gehuurd terrein in de gemeente Krimpenerwaard, blijkt zich niets te hebben aangetrokken van de waarschuwing om haar overige dieren beter te huisvesten en verzorgen.

Een paard, twee pony’s, twee schapen en een groep hanen en kippen verbleven afgelopen maandag tijdens een hercontrole nog altijd onder erbarmelijke omstandigheden op het terrein. Alle dieren zijn in overleg met het OM in beslag genomen. Ook twee paarden en een veulen in een pensionstal die eigendom zijn van de Rotterdamse vrouw, bleek ze niet te verzorgen en zijn meegenomen. De nieuwe overtredingen worden toegevoegd aan het proces-verbaal, waarna het OM zich over de zaak buigt.

Twee weken geleden werden al verwaarloosde katten, konijnen, een hond en een onderkoeld reptiel in beslag genomen. Voor een aantal andere dieren op het terrein in de gemeente Krimpenerwaard kreeg de eigenares toen een waarschuwing. Deze dieren hadden in veel gevallen geen droge en schone huisvesting, werden slecht verzorgd en beschikten over veel te weinig water en voedsel.

Afgelopen maandag bleek de situatie onveranderd, veel van de dieren hadden honger en dorst en waren te mager. De paarden en het veulen in de pensionstal bleken te worden bijgevoerd door de pensionbeheerder omdat de verdachte de dieren nauwelijks bezocht en verzorgde.

Dit bericht is 5676 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief