Archieven

Dit bericht is 648 keer gelezen

KRIMPENERWAARD- Op zaterdag 18 maart 2023 organiseert Krimpenerwaard Schoon samen met de gemeente Krimpenerwaard een opruimestafette. Alle inwoners van jong tot oud kunnen aan de opruimestafette meedoen. Wilt u meedoen? Zorg dan dat u op onderstaande tijdstippen aanwezig bent op de aangegeven locatie.

Blikjes, papier, plastic en peuken, ze liggen overal op straat. Wist u dat het ongeveer twee jaar duurt voordat een peuk verteerd is en dat blikjes er zelfs 50 jaar over doen om te verteren? “Met acties rondom de Landelijke Opschoondag brengen we het zwerfvuil extra onder de aandacht bij de inwoners in de gemeente Krimpenerwaard”, meldt de gemeente Krimpenerwaard.

Om 9.00 uur wordt het startsein gegeven door de wethouders Wisja Pannekoek en Pascal van der Hek bij het gemeentekantoor aan de Raadhuisstraat 5 in Bergambacht. Daar staan materialen klaar om zwerfvuil te rapen. Met elkaar rapen we zwerfvuil op in het centrum van Bergambacht.

Andere locaties
In samenwerking met inwoners van Krimpen aan de IJssel via Krimpen Schoon wordt het terrein rondom de Surfplas opgeschoond. Om 10.00 uur gaat de groep van start vanaf de parkeerplaats, C.G. Roosweg 9 in Krimpen aan de Lek.

Om 11.30 uur neemt de kern Lekkerkerk het stokje over. Vanaf Hotel-restaurant De Witte Brug aan de Kerkweg 138 starten we met het zwerfvuilvrij maken van het centrum van Lekkerkerk.

De estafette gaat om 14.00 uur verder in de kern Krimpen aan de Lek. Vanaf het Cultuurhuis op het Raadhuisplein kunnen de inwoners in deze kern aan de slag.

Eigen straat
Wilt u liever uw eigen straat of wijk opschonen? Dat kan natuurlijk ook. Meld uw actie dan aan via ikdoemee@krimpenerwaardschoon.net. Stichting Krimpenerwaard Schoon zorgt er dan voor dat de materialen zoals afvalknijpers, handschoenen en vuilniszakken worden geleverd en het verzamelde zwerfvuil wordt opgehaald.

Scholieren en medewerkers
Verschillende scholen in de Krimpenerwaard doen in de weken voorafgaande en ook na 18 maart actief mee met zwerfvuilrapen. Krimpenerwaard Schoon informeert en begeleidt de leerlingen en levert de materialen om de omgeving van de scholen zwerfvuilvrij te maken.

Ook de medewerkers van de gemeente Krimpenerwaard zijn zeer begaan met de leefbaarheid en ruimen zwerfvuil in verschillende kernen.

Dit bericht is 648 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief