Archieven

Dit bericht is 828 keer gelezen

SCHOONHOVEN- Het zat vol, afgelopen zaterdag langs de Oude Haven in Schoonhoven. Alle 600 stoeltjes waren bezet en daarnaast waren er nog heel wat mensen op eigen zitplaatsen aanwezig. De 24e editie van het Oude Haven Concert was vol afwisseling en de musici van grote klasse. Bijzonder was de herkomst van de muzikanten. Ze kwamen uit alle windstreken, nationaal én internationaal. 

Het Oude Haven Concert trapte af met de Griekse piano soliste Evelina Argyrou. Ze speelde prachtig terwijl het publiek nog wat laatste regendruppels moest doorstaan. Een veelbelovend talent. Het concert ging verder met Zuid-Amerikaanse klanken op Paragyaaanse harp en gitaar. Vurig, lieflijk en gewoon prachtig was de muziek van Claudia van Trigt en Manito.

Vier bloedmooie dames met saxofoons, dat was het Syrène Saxofoonkwartet. Met de Water Music van Handel lieten ze het publiek verwonderd achter. Is dit mogelijk met alleen maar saxofoons? Host van het Oude Haven Concert Dirk Molenaar lichtte toe dat er maar liefst twaalf types saxofoon bestaan.

Oekraïense liederen
Oekraïens Trio Rusanovsky kreeg de eer het 24e Oude Haven Concert af te sluiten. En dat deden ze met verve. Vader Leon, dochter Julia en zoon Arthur veroverden met hun muziek en verschijning de harten van het publiek. Het programma liep uit met een half uur, maar dat vond niemand erg.

Alle musici werden bedankt met bloemen en ontvingen uit handen van Stichting Schoonhoven Klassiek een echt werkende zilveren stemvork van goudsmederij Artis Causa, als herinnering aan deze mooie avond in Zilverstad Schoonhoven. Met een lach op het gezicht en een hart vol muziek ging iedereen na afloop huiswaarts of praatte even na tijdens de After Glow op het Kazerneplein.

Volgend jaar vindt het 25e Oude Haven Concert plaats. De organisatie is al druk bezig met het samenstellen van een feestelijke line-up voor deze jubileum-editie.

Foto’s: Rob Glastra

Dit bericht is 828 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief