Email adres RTV Krimpenerwaard: Info@RTVKrimpenerwaard.nl

Email adres Bestuur RTV Krimpenerwaard: Bestuur@RTVKrimpenerwaard.nl

 

Kijk- en luisteronderzoek RTV Krimpenerwaard

Resultaten kijk- en luisteronderzoek RTV Krimpenerwaard

In het tweede kwartaal van 2019 is door DVJ Insights een representatief  kijk- en luisteronderzoek uitgevoerd onder inwoners van de gemeente Krimpenerwaard. Op basis van dit onderzoek kan worden geconcludeerd dat RTV Krimpenerwaard in onze gemeente duidelijk op de kaart staat. Voorzitter Kees de Haan van RTV Krimpenerwaard zegt: “Er is zeker reden voor tevredenheid, maar we zien ook waaraan verder gewerkt moet worden. De gegevens die uit het onderzoek naar voren komen , vormen ook een goed uitgangspunt voor onze activiteiten, die nu verder planmatig zullen worden uitgebouwd”.

Radio

De bekendheid van RTV Krimpenerwaard Radio is 56% en scoort daarmee 10% beter dan het vergelijkend percentage van radio uitzendingen bij de lokale omroep, dat op 46% staat. Men luistert vooral naar lokaal nieuws en politiek. Aangegeven wordt dat er behoefte is aan meer muziek, uitgaansnieuws en sport. Qua bereik scoort RTV beter dan NPO3 en BNR Nieuwsradio. Opvallend is zowel bij radio als televisie dat een aantal deelnemers aangeeft moeite te hebben met het vinden van de zender. De programma’s worden gemiddeld gewaardeerd met een 7.7  (vergelijkingscijfer7.1). De meeste luisteraars luisteren de radio voornamelijk om lokaal nieuws, mensen uit de gemeente en om achtergrondinformatie te horen.

Conclusie: relatief hoge bekendheid, bereik en waardering

 

Televisie

De bekendheid van RTV Krimpenerwaard Televisie is 60%, net beneden het vergelijkingscijfer. Men kijkt vooral naar nieuws uit de regio en lokale politiek, aangegeven wordt dat er behoefte is aan meer muziekprogramma’s en lokaal nieuws. Qua bereik scoort RTV minder dan de landelijke omroepen, maar beter dan de regionale. De programma’s worden gemiddeld gewaardeerd met een 6,9 (vergelijkingscijfer 7.0). Opvallend is dat bekendheid aanzienlijk hoger is onder groep van 50 jaar en jonger, vergeleken met 50 jaar en ouder. Specifieke redenen om niet te kijken zijn er niet. De bewoners van de buitengebieden (bij ons heel groot) kijken via de schotel en daar zijn wij niet op te ontvangen.

Veel omroepen  waar mee vergeleken wordt hebben dit niet.

Conclusie: bekendheid, bereik en waardering net onder het vergelijkingscijfer

 

Social media

Website

Ook het bekijken van de website en sociale media is in het onderzoek opgenomen. De website van de omroep heeft een bekendheid van 30% en dat is 5 procentpunt boven het vergelijkingscijfer. De  website wordt gewaardeerd met 7.3 (vergelijkingscijfer 7.2). Mensen bekijken de website voornamelijk voor lokaal nieuws. Mensen die de website (nog) niet bezoeken geven aan andere media te raadplegen.

Conclusie: bekendheid en bereik van de website is relatief hoog

 

Facebook / You Tube

Van de social media van RTV Krimpenerwaard is de Facebookpagina het meest bekend gevolgd door You Tube. De bekendheid van RTV Krimpenerwaard op Facebook is 20% en op YouTube 10%. De belangrijkste reden om de sociale media van de omroep te bezoeken is het lokale nieuws. De bekendheid van facebook kan beter, ondanks het feit dat we inmiddels bijna 7.000 volgers hebben. Onze You Tube filmpjes zijn inmiddels meer dan 2 miljoen keer bekeken. Mensen die niet kijken geven aan niet geïnteresseerd te zijn in lokale informatie.

Conclusie: bekendheid van de sociale media verhogen waardoor het bereik verhoogd kan worden.

 

Kabelkrant

Mensen kijken de kabelkrant voor lokaal nieuws en wat er speelt in de woonplaats. De kabelkrant wordt beoordeeld met een 7,3, hoewel er maar 17% van de ondervraagden wel eens kijkt naar de kabelkrant. De waardering is hoog maar het aantal kijkers laag. Dat is een punt van aandacht maar het is wel zo dat het nieuws ook op andere manieren binnenkomt. Lokaal nieuws mag wat meer nadruk krijgen op de kabelkrant.

Conclusie: kabelkrant wordt weinig bekeken

****

Voor meer info of het opvragen van het rapport kunt u zich wenden tot Kees de Haan, tel. 06-38181744 en/of email: kees@rtvkrimpenerwaard.nl.

RTV Krimpenerwaard – Dijklaan 57A – 2861BW Bergambacht – tel. 0182 890182

De vrienden van RTV Krimpenerwaard


Ook vriend worden van RTV Krimpenerwaard?