Archieven

Dit bericht is 2089 keer gelezen

HAASTRECHT- Het geheim van Haastrecht houdt de gemoederen nogal bezig bij de inwoners. 100 jaar het overlijden van Paulina Bisdom van Vliet mag het pakketje eindelijk geopend worden. Voor de Haastrechtse Kring een reden om een Overtuin Festival te organiseren.

De 180 leerlingen van de basisscholen hebben een tijdcapsule gekregen die ze op zaterdag 3 juni in een grote kist mochten stoppen. In de tijdscapsule zit een paspoort waarin ze hun antwoorden kunnen opschrijven op de volgende vragen; -Waar houd ik van? -Over 10 jaar………. – Wie ik ben? -De wereld van NU. -Mijn leven.

Verder kan de capsule gevuld worden met iets persoonlijks zoals een tekening. Door droevige omstandigheden op school krijgen de leerlingen van ‘de Pelikaan’ later de mogelijkheid om hun capsule in te leveren. Deze kist gaat op slot en zal 10 jaar in het museum Paulina Bisdom van Vliet worden bewaard.

Tekenwedstrijd
Er was ook een tekenwedstrijd in het kader van ‘het geheim’ de winnaars zagen pas toen ze in de Overtuin kwamen dat hun tekening op een spandoek was opgehangen. Ze mogen later hun eigen spandoek mee naar huis nemen.

Vermomd met snorren kon iedereen meedoen met de ‘speurneuzentraining.’ Er werd onder andere een codewiel gemaakt, geheimschrift geschreven met kaars en ze gingen door een parcours met laserstralen. ‘s Avonds kon men genieten van Keltische muziek die je voeten doet bewegen en je hart laat zingen. Als afsluiting is er een schemerwandeling gemaakt door het park onder het schijnsel van de volle maan.

Door: Janet de Graas

Dit bericht is 2089 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief