Archieven

Dit bericht is 3062 keer gelezen

KRIMPENERWAARD- Partij voor de Dieren heeft afgelopen zaterdag een manifestatie georganiseerd tegen het intensief wegvangen van de rode Amerikaanse rivierkreeft in de Krimpenerwaard. “Alle dieren hebben waarde”, luidt de slogan van de partij.

In een gebied in de buurt van Berkenwoude vindt dit jaar wederom een pilot plaats waarbij met korven en fuiken tienduizenden rivierkreeften worden gevangen en vervolgens gedood. “Wij zijn fel tegen het wegvangen en doden van de rivierkreeft en dat moet wat de Partij voor de Dieren betreft onmiddellijk stoppen”, zegt Jaap Rozema, lijsttrekker Partij voor de Dieren bij de waterschapsverkiezing.

De Partij voor de Dieren wil deze boodschap tijdens de manifestatie duidelijk maken. “We hebben ook een spandoek met daarop de tekst: alle dieren hebben waarde. Ook de rode Amerikaanse rivierkreeft, de muskusrat en de beverrat hebben een belang om te leven. Dat willen we de Krimpenerwaardse bevolking meegeven.”

Versterking ecosysteem
De partij zet in op versterking van het ecosysteem om grote concentraties aan rivierkreeften terug te brengen. “Op de lange termijn biedt systeemweerbaarheid een beter middel om de natuur weer in balans te brengen, waarbij dijken en andere waterkeringen tegen ondergraving worden beschermd. Partij voor de Dieren kiest daarom voor een bronaanpak. Voorkomen is te allen tijde beter dan genezen, zoals dat ook geldt bij de bestrijding van andere uitheemse invasieve soorten zoals de muskusrat”, aldus de partij.

Partij voor de Dieren doet dit jaar mee aan de waterschapsverkiezingen in Schieland en de Krimpenerwaard. Een groot aantal kandidaten voor het waterschap was bij de manifestatie aanwezig, waaronder lijsttrekker Jaap Rozema.

Foto: Paul de Heus

Dit bericht is 3062 keer gelezen

Deel dit:

3 Reacties op Partij voor de Dieren houdt manifestatie tegen wegvangen rivierkreeft (video)

  • Wat mij altijd opvalt aan de partij voor de dieren, is dat ze er nooit zijn als er echt dierenleed aan de hand is. Met name als het slachtfeest er is van de moslimgemeenschap. Als het aan de partij van de dieren ligt mogen wij burgers geen runderen , varkens en kippen meer slachten vanwege de zogenaamde kilo knallers e.d. En ook daar houden ze acties voor, maar als het voor een ander geloof is dan mag in eens alles. Ik gun ieder geloof zijn of haar feest of tradities maar het valt mij en vele andere wel op. Dus laten ze al Partij van de dierendaar eerst maar eens wat aan doen.

  • Gelijk met de rivierkreeft wegvangen. Wat een mafkezen. En die zijn verkiesbaar??? Gaat heel goed met Nederland.

  • Ben lid van de Partij voor de Dieren, maar verbijsterd door de aktie die bestrijding van exoten wil tegengaan, in dit geval de rivierkreeft. Dit dier sloopt fauna en flora, moet er op tijd uit voordat het te laat is. Voor de goede orde: ze blijken heerlijk te smaken, dus wat is het verschil met gevangen vis? En verder: de muskusrat heet in Belgie waterkonijn en staat daar op het menu van restaurants. Dus svp weer voeten op de grond, en als er aktie moet worden gevoerd zijn er véél andere en betere te bedenken.
    Spijtig voor deze verkiezingstijd: mijn stem dus niet voor mijn eigen partij in het waterschap.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief