Archieven

Dit bericht is 1149 keer gelezen

Na een spannende slotafstand kan Patrick Roest zich opnieuw Europees Kampioen allround noemen. In een spannende strijd om het kampioenschap versloeg hij op de 10.000 meter de Noor Sander Eitrem.

Zaterdag moest Roest op de 5.000 meter de Noor al voor zich dulden. Op de 1.500 meter gingen beide schaatsers lang gelijk op en tijdens de laatste wissel moest Roest de jonge Noor voorrang verlenen. Op de 10.000 meter moest Roest 1,78 seconden goed maken op de Noor. Dat lukte, omdat Roest een fantastische 10 kilometer schaatste in het Vikingskipet. In een bloedstollende wedstrijd, waarin Roest gelijk de aanval zocht, schudde hij de ook fantastisch rijdende Noor op driekwart van de race van zich af.

Zo ging de Europese titel alsnog naar de Lekkerkerker en kreeg het EK een finale die niet voorzien was.   “Ja, ik denk dat we het allrounden hiermee wel weer op de kaart hebben gezet”,  sprak Roest na afloop voor de camera van de NOS. “Het was loodzwaar, maar ik had geen keus; ik moest wel aanvallen om Sander van me af te schudden. Dat ging niet vanzelf, want hij hield lang goed stand.  Ik heb nu veel pijn, maar dat is het zeker waard. De druk stond er vol op en dan is dit een hele fijne titel.”

Otterspeer
Een dag eerder lukte het die andere Krimpenerwaarder, Hein Otterspeer, net niet om de eindzege te pakken op het Europees Kampioenschap Sprint. Hij moest de eindzege aan landgenoot Merijn Scheperkamp laten. Twee ‘rommelige’500 meters, waarin de Ouderkerker de controle over zijn schaatsen verloor en bijna viel in het tweede gedeelte van de laatste bocht, werden hem fataal.
Heel zuur, want Otterspeer is goed in vorm en heeft het goud in Hamar door zijn handen laten glippen.

Bron: Het Kontakt, Robert van der Hek

Dit bericht is 1149 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief