Archieven

Dit bericht is 1376 keer gelezen

AMMERSTOL- Zanger en entertainer Peter Dons uit Ammerstol geeft binnenkort zijn 3000ste optreden. Reden voor Kees de Haan om met hem terug te blikken op zijn zangcarrière. 

Muziek is er met de paplepel ingegoten bij Peter Dons. “Bij ons stond altijd de radio aan en dat zorgde er ook voor dat ik grote fan ben geworden van The Beatles. Dat is verder gaan rollen je komt ook meer in aanraking met muziek, bijvoorbeeld op school met schoolbandjes. Dus muziek is iets wat ik altijd heb meegedragen.”

Maar het echte zingen begon eigenlijk pas in 1979 voor Dons. “Toen ben ik mijn eerste bandje begonnen. We hebben toen eerst lang geoefend en begin jaren 80 zijn we echt gaan optreden. Dat heb ik zo’n drie jaar gedaan met die band. De drummer van die band zat toen al ergens anders en daarbij heb ik mij aangesloten; De Moustache.” In 1995 trad Dons voor het laatst op met de band De Moustache. Een aantal jaren later begon hij een solocarrière en trad hij voornamelijk op bij zorginstellingen. Iets wat hij tot op de dag van vandaag nog steeds doet. Op 20 september is zijn 3000ste optreden.

Bekijk het hele interview met terugblik via de video bovenin het artikel. 

Dit bericht is 1376 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief