Archieven

Dit bericht is 2406 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – Pieter Paans uit Numansdorp wordt de nieuwe burgemeester van Krimpenerwaard. De gemeenteraad heeft vanavond besloten de CDA’er voor te dragen. Paans heeft ervaring als wethouder in de gemeenten Papendrecht en Cromstrijen. Hij volgt per 20 januari komend jaar Roel Cazemier op die eerder dit jaar aankondigde zijn functie neer te leggen.

Paans is sinds 2014 werkzaam als wethouder/locoburgemeester, eerst in de gemeente Cromstrijen en vanaf 2018 in de gemeente Papendrecht. Hij heeft brede ervaring met regionaal (net)werken op het sociaal domein, werk, inkomen en economie. Voordat hij wethouder werd werkte Paans in het (internationale) bedrijfsleven als accountmanager. Hij was sinds 1997 politiek actief voor het CDA, onder andere als raadslid en fractievoorzitter. Paans vervult diverse taken binnen de kerkelijke gemeente Numansdorp.

Hij is getrouwd en heeft twee kinderen.

Tekst gaat verder onder video.

“We hebben de heer Paans in de gesprekken leren kennen als een stevige kandidaat die zich zelfverzekerd en met humor weet te presenteren”, aldus de vertrouwenscommissie vanuit de raad. “Hij is energiek en heeft een gedreven uitstraling; hij heeft oprechte belangstelling voor ‘de mens’ en is benaderbaar. Paans staat als bestuurder. Zijn dynamische uitstraling brengt de Krimpenerwaard, naar ons oordeel, verder (in de regio); met zijn empathie weet hij verbinding met de inwoners te maken. Hij heeft een goed gevoel voor wat er leeft en speelt, hij is toegankelijk en in staat om de juiste toon en timing te vinden.”

Volgens de gemeenteraad is hij de juiste persoon om de opgaven voor de nieuwe gemeente, zoals deze verwoord zijn in de profielschets, de komende jaren ter hand te nemen.

Vervolgprocedure
Paans wordt nu via de commissaris van de Koning aanbevolen bij de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK). De Ministerraad doet op voorstel van het ministerie van BZK uiteindelijk een voordracht tot benoeming aan de Koning. Het is in Nederland inmiddels goed gebruik dat de aanbeveling van de gemeenteraad daarbij wordt gevolgd.

De installatie van de nieuwe burgemeester is voorzien voor donderdag 20 januari 2022 om 20.00 uur. Dit gebeurt tijdens een bijzondere raadsvergadering in het gemeentehuis van Lekkerkerk.

Dit bericht is 2406 keer gelezen

Deel dit:

Een reactie op Pieter Paans voorgedragen als nieuwe burgemeester Krimpenerwaard

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief