Archieven

Dit bericht is 2046 keer gelezen

VLIST – Aan de Oost-Vlisterdijk ligt een essentieel wandelkruispunt. Het Kraamvrouwenpad en het Boerenlandpad verbinden het wandelpadennetwerk in de regio. De eigenaar van deze grond wil deze verbinding duurzaam in stand houden door het realiseren van ‘Landgoed De Vlist’. Hiermee wil hij een bijdrage leveren aan het behoud van natuurschoon in Nederland en de bezoeker laten meegenieten van het landgoed.

Voor Landgoed de Vlist is een wijziging van het bestemmingsplan nodig en wordt een ‘instandhoudingsovereenkomst’ tussen de ontwikkelaar en de gemeente gesloten. Met deze overeenkomst leggen de twee partijen vast dat de eigenaar bouwt op zijn terrein en een natuurgebied van circa vijf hectare aanlegt, onderhoudt en voor 25 jaar openstelt voor publiek.

Het college heeft op 15 maart ingestemd met het ontwerpbestemmingsplan Landgoed De Vlist. Het ontwerp wordt woensdag 30 maart tot en met 10 mei gedurende zes weken ter inzage gelegd. Daarna is het aan de raad om een definitief besluit te nemen.

Landgoed de Vlist moet komen aan de zijde van het Boerenlandpad. Het plan is een natuurgebied van circa vijf hectare, voorzien van parkeerplaatsen en een fietslaadpaal voor bezoekers. De eigenaar stelt het landgoed voor minimaal 25 jaar open voor het publiek en onderhoudt de wandelpaden. Om het landgoed financieel mogelijk en beheersbaar te maken en te houden, komt er een woning, een beheergebouw en wordt een bestaande schuur verbouwd tot woning.

Het Kraamvrouwenpad is een historische route, die zijn naam dankt aan de vroedvrouwen die rond 1700, dwars door het weiland, de snelle route van Stolwijk naar Vlist namen. Aan de Oost-Vlisterdijk vervolgt de wandelaar zijn route via het Boerenlandpad naar de Lopikerwaard.

Dit bericht is 2046 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief