Archieven

Dit bericht is 970 keer gelezen

OUDERKERK AAN DEN IJSSEL- Bij Plus Vergeer in Ouderkerk aan den IJssel is het mogelijk om bij de boodschappen voor een wel heel speciaal boek te sparen, namelijk een boek over de historie van Ouderkerk. ‘Ouderkerk, een dorp met een rijke historie’, is dinsdag 17 januari officiële gepresenteerd in de Drie Maenen.

Er kunnen in totaal 324 stickerfoto’s over de geschiedenis van Ouderkerk aan den IJssel geplakt worden in het boek.Daarnaast zijn er 81 grotere foto’s afgedrukt. Met 16 hoofdstukken en ruim 400 foto’s geeft het boek een compleet beeld van de Ouderkerkse geschiedenis in de twintigste eeuw.

Bij elke tien euro aan boodschappen, die bij Plus Vergeer besteed wordt ontvang een klant vier stickers. Deze actie duurt twaalf weken lang. Om het album zoveel mogelijk compleet te maken zal na afloop van de actie een ruilbeurs georganiseerd worden in de Drie Maenen.

Twee jaar werk
Tijdens een bijeenkomst met Plus-medewerkers, het bestuur van de Historische Vereniging Ouderkerck op d’IJssel en enkele belangstellenden vertelde eindredacteur Arie Jan Meijer dat Henk met het verzoek kwam om dit boek samen te stellen bij de Historische Vereniging. Twee jaar lang heeft een werkgroep aan het boek gewerkt.

Als dank voor hun inzet kregen de leden van de werkgroep een exemplaar van het boek, een bos bloemen en een boodschappenpakket. Ook ontving de Historische Vereniging van Henk Vergeer een cheque van 500 euro.

Door: Arie Jan Mejer
Foto’s: Nico Holdermans

Dit bericht is 970 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief