Archieven

Dit bericht is 2052 keer gelezen

KRIMPENERWAARD- In de afgelopen maand zijn er meerdere woninginbraken geweest in verschillende kernen in de Krimpenerwaard. De politie vraagt om alert te zijn hierop. 

De politie noemt de stijging in het aantal woninginbraken verontrustend. Vorig jaar waren er in de hele maand februari 8 inbraken. Dit jaar staat de teller op 23 woninginbraken in februari. “Dat is drie keer zo veel.”

Het gaat voornamelijk om vrijstaande woningen in de buitengebieden. “Er wordt vaak via het raam naar binnengegaan. Ook gebeurt het dat de inbrekers naar de eerste verdieping klimmen via meubilair of containers en dan ramen open breken. Boven is het vaak minder goed beveiligd.”

Hieronder geeft de politie een aantal tips om een woninginbraak te voorkomen:

– Laat als het donker is en u niet thuis bent een lamp aan. Dan lijkt het alsof er iemand aanwezig is. Stel hiervoor bijvoorbeeld een automatische lichtschakelaar in. Dit geldt ook voor de bovenverdiepingen.

– Sluit ramen en deuren goed af, ook als u maar even weg bent. Draai de deur ook altijd op slot.

– Heeft u een achterom? Doe de poort ook goed op slot en zorg voor verlichting in de tuin.

– Leg kostbare goederen uit het zicht.

– Heeft u struiken rondom het huis? Zorg ervoor dat deze kort zijn, zodat het huis voor buren en voorbijgangers goed te zien is.

– Zorg dat er geen ladders, containers of andere hulpmiddelen bij uw woning staan die het makkelijk maken om naar binnen te klimmen.

Tot slot: bel altijd 112 bij een verdachte situatie. U kent uw eigen buurt het beste, dus als u het niet vertrouwt, is dat niet voor niets. “We merken dat veel mensen zich bezwaard voelen om 112 te bellen, maar dit mag gewoon bij een verdachte situatie. Dus ziet u een verdachte auto? Loopt er iemand rond die je niet eerder hebt gezien? Gedraagt iemand zich verdacht in de buurt? Bel dan 112. Wij hebben liever dat we een keer voor niks komen dan dat we worden gebeld dat er een huis leeg is gehaald.”

Dit bericht is 2052 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief