Archieven

Dit bericht is 1685 keer gelezen

LEKEKRKERK- De politie is een ‘eindejaarscampagne’ gestart om opheldering te krijgen over drie onopgeloste zaken in de afgelopen veertien maanden. Een van die zaken is die van Mirjam van Lekkerkerk, de overleden baby die op 3 maart 2023 werd gevonden in de Lek bij Lekkerkerk. 

Met posters, flyer-acties, online advertenties, bioscoopreclames, radiospotjes en een extra uitzending van Opsporing Verzocht op donderdag 28 december hoopt de politie de zaak alsnog op te kunnen lossen. Ook is er door het Openbaar Ministerie een beloning ingesteld voor de Lekkerkerkse zaak en zijn de beloningen voor de twee andere zaken verhoogd.

Begin maart 2023 werd op een eiland in de Lek bij Lekkerkerk een klein overleden meisje gevonden. Uit onderzoek is duidelijk geworden dat de baby zonder medische begeleiding is geboren na een voldragen zwangerschap. De politie wil graag weten wie het meisje is, wie haar ouders zijn en hoe de baby om het leven is gekomen.

Tekst gaat verder onder foto

Op dit moment gaat de politie er van uit dat het meisje door iemand op het eiland in de Lek is achtergelaten, al is ook niet uit te sluiten dat de baby is aangespoeld. De oproep is dan ook met name gericht op bewoners van het gebied in en rond Lekkerkerk en Krimpen aan de Lek.

Voor deze zaak is door het Openbaar Ministerie een beloning beschikbaar gesteld van 10.000 euro. In het centrum van Lekkerkerk is maandag door de politie geflyerd vanuit het Mobiel Medialab. Burgemeester Bouvy-Koene heeft dezelfde middag de vindplaats van het meisje bezocht en bloemen voor haar achterlaten en een kaarsje aangestoken.

Tekst gaat verder onder foto

Informatie
Meer informatie is welkom via de gratis opsporingstiplijn: 0800-6070. Anoniem melden kan via Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000. Wie wél met de politie wil praten, maar niet wil dat zijn of haar naam bij de recherche bekend wordt, kan bellen met het Team Nationale Inlichtingen via nummer 088 – 661 77 34. Via dat nummer kun je wél aanspraak maken op de beloning zónder dat je naam bij het rechercheteam bekend wordt.

Op donderdag 28 december om 20.50 uur wordt in een speciale extra uitzending van Opsporing Verzocht op NPO 2 uitgebreid bij de drie zaken stilgestaan. De uitzending wordt herhaald op zaterdag 30 december om 9.00 uur en op dinsdag 2 januari om 11.05, beiden op NPO2.

 

Dit bericht is 1685 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief