Archieven

Dit bericht is 2953 keer gelezen

KRIMPENERWAARD- In de afgelopen week is de politie weer druk geweest met allerlei meldingen en controles in de Krimpenerwaard. De inbraak in Vlist is niet het enige waar de politie voor is uitgerukt. 

In Krimpen aan de Lek is er veel schade aangericht aan een tiental auto’s door deze onder te kalken met purschuim. Dit gebeurde in de nacht van vrijdag op zaterdag. De politie is hiervoor opzoek naar getuigen. “De schade is echt enorm, mensen die meer weten of camerabeelden hebben, meld je”, vraagt de politie Krimpenerwaard.

Een andere melding die is binnengekomen gaat over vals geld. In het weekend is er in Lekkerkerk een melding gedaan van het vals uitgeven van een briefje van vijftig euro. De politie benoemt hierbij dat je altijd je biljetten moet controleren. Er komen nog vaak meldingen binnen van het uitgeven van vals geld.

Aanhoudingen
Zondagavond rond 22.00 uur is er door de politie een automobilist aan de kant gezet aan de CG Roosweg. Uit een blaastest bleek dat de bestuurder, een 61-jarige man uit de Krimpenerwaard, te veel alcohol op had. “Meneer had net onder de hoeveelheid alcohol op om zijn rijbewijs kwijt te raken. Wel heeft hij een bekeuring gekregen en een rijontzegging van een paar uur”, zegt de politie Krimpenerwaard.

Iets na middernacht van maandag op dinsdag is er, wederom aan de CG Roosweg, een automobilist aan de kant gezet. Uit een speekseltest bleek de 26-jarige bestuurder mogelijk onder invloed te zijn van drugs. De bestuurder is meegenomen naar het bureau waar er door een arts een bloedtest is afgenomen. Uit die test moet blijken of de bestuurder inderdaad met drugs op achter het stuur zat.

Pogingen tot zelfdoding
Daarnaast is de politie dit weekend ook drie keer opgeroepen voor pogingen tot zelfdoding. Alle drie de keren betrof het verschillende personen en plaatsen. “Dit brengt altijd veel politiedruk met zich mee. Wij werken hierbij samen met hulpverlening en de ambulance. Het zijn echt hele vervelende meldingen”, zegt de politie Krimpenerwaard.

“Mocht je depressief zijn of denken dat er geen andere uitweg is, bel dan 113 of een ander persoon die je vertrouwt én praat er met iemand over. Er is altijd een uitweg en erover blijven praten is echt belangrijk”, aldus de politie.

Dit bericht is 2953 keer gelezen

Deel dit:

Een reactie op Politieberichten Krimpenerwaard: Vernielde auto’s, pogingen zelfdoding en vals geld

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief