Archieven

Dit bericht is 720 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – In het radioprogramma ‘De Waard op de Kaart’ waren zaterdag 25 februari Nathalie Glastra (VGBK) en Johan Sloetjes (Lokaal op 1) te gast. Zij gingen met elkaar in debat onder leiding van presentator Gert v.d. Berg. 

In grote lijnen waren de gasten het eens, maar het werd toch een leuk debat waar zowel Nathal Glastra en Johan Sloetjes ingingen op de volgende onderwerpen:

  • De verkiezingen voor de Provinciale Staten en de Waterschappen op 15 maart.
  • Wisseling van de wacht. Nathalie Glastra is de nieuwe fractieleider van het VGBK en vervangt daarmee Yorben van Dortmont
  • De woonvisie die er al langer is maar momenteel geactualiseerd wordt. Sloetjes wil meer vaart in het geheel.
  • 14 maart wordt er in de gemeenteraad gesproken en mogelijk ook gekozen voor de bouw van een nieuw gemeentehuis in Bergambacht waarvan de kosten stijgen van ruim 27 miljoen naar ruim 32 miljoen. We horen de mening van beiden.
  • Boeren in de Krimpenerwaard krijgen van het gemeentebestuur betreft ondanks de stikstofcrisis de ruimte om uit te breiden, als dat voor het voortbestaan van hun bedrijf noodzakelijk is. Dit is met name ingegeven door de situatie rond MooiMekkerland. Hoe verhoudt zich dit tot de landelijke regels.

Het debat is hier te beluisteren

Dit bericht is 720 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief