Archieven

Dit bericht is 720 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – Onlangs gingen inwoners en raadsleden tijdens een inloopavond met elkaar in gesprek over ideeën waar de gemeente beter van wordt en waar de gemeente mee bezig is.

De officiële opening werd verricht door Burgemeester Bouvy en zij heette de bezoekers welkom en met name de jongeren die de Masterclass Politiek voor Jongeren volgen. Zij wees de aanwezigen ook op de aanwezigheid van de Rekenkamer. De rekenkamer ondersteunt de gemeenteraad bij zijn controlerende taak en onderzoekt de doelmatigheid, doeltreffendheid en rechtmatigheid van het gemeentebestuur. In onderzoeken beantwoordt de rekenkamer de vraag of het geld van de gemeente zinnig, zuinig en zorgvuldig is besteed.

Tekst gaat verder onder de foto

Mevrouw de Jong overhandigde Namens Stichting Dorpshuis Lekkerkerk overhandigde Mevrouw de Jong een petitie met 1300 handtekeningen over het behoud van het dorpshuis in Lekkerkerk, beter bekend als Amicitia. De inwoners willen het dorpshuis graag behouden omdat het een belangrijke functie in de samenleving heeft. “Een combinatie van een dorpshuis met bibliotheek en grand café zorgen voor een bruisend dorp”, aldus mevrouw de Jong.  

Ook maakten anderen zich zorgen en vroegen aandacht voor het verdwijnen van alle activiteiten in het centrum van Lekkerkerk, terugloop van winkels, het ontbreken van woningen en nauwelijks nieuwbouw. Zij vroegen zich af wat de toekomstvisie voor de kern Lekkerkerk op korte en lange termijn is. De suggestie om dergelijke ontmoetingen in andere kernen te organiseren knoopte de griffie, als organisator van de avond, in haar oren.

De initiatiefgroep Knarrenhof Krimpenerwaard pleit voor 1, maar het liefst meerdere knarrenhofjes in elke kern van de gemeente Krimpenerwaard. Knarrenhof is een concept, waarbij een combinatie wordt gemaakt van de hofjes van vroeger en de gemakken van nu. Veel privacy en tegelijkertijd de voordelen van samenwonen komen in dit concept tot uiting. Het concept is niet alleen voor ouderen, maar ook voor jongeren en gezinnen (Samenhof). Het streven is een mix van sociale huur-, midden huur- en (starters)koopwoningen met een gemeenschappelijke ontmoetingsruimte en tuin.

Tekst gaat door onder de foto.

Bezoekers lieten hun mening achter op de “wensboom” die in de hal van het gemeentekantoor stond en dat ging vooral over de besteding van het geld. Deze ideeën en suggesties kunnen worden meegenomen in de voorbereiding en de behandeling van de Kadernota 2024. De randvoorwaarden voor het beleid en de plannen voor het komende jaar worden in de Kadernota vastgelegd. De Kadernota staat 21 juni op de agenda van de commissievergadering. Dinsdagavond 4 juli besluit de raad over het vaststellen van de nota in de raadsvergadering

Bij de behandeling van de begroting later in het jaar legt het college verantwoording af aan de raad over het gevoerde beleid. 

Dit bericht is 720 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief