Archieven

Dit bericht is 1804 keer gelezen

SCHOONHOVEN – Op maandagochtend 24 mei ging de Digitale Zilverdag 2021 live. Via verschillende kanalen volgden de kijkers deze online editie van de jaarlijkse Nationale Zilverdag. In beeld te zien vakmensen die hun collecties presenteren vanuit prachtige locaties.

 De kijker wordt door presentatrice Margot Kuzee meegenomen door de binnenstad van Schoonhoven, langs de tentoonstellingen in het Zilvermuseum, de Hoge Vierschaar en door de lokalen van Vakschool Schoonhoven. In Galerie Meesters van de Zilverstad presenteert niet alleen galeriehouder Stefan van Beeten de collecties, maar komen ook goudsmid Femke Toele en voormalig huisarts en zilversmid Han Goutier aan het woord. Edelsmeden van buiten Schoonhoven presenteerden hun collecties vanuit het Arto Theater, de serre van petit café Toltien en het koor van de Grote Kerk.

Silver Challenge
In de video komt ook de Hoge Vierschaar, onder het stadhuis van Schoonhoven, in beeld. Hier tonen deelnemers hun topstuk in de tentoonstelling ‘Silver Challenge’. Dit is al jaren een publiekstrekker, ook vandaag gezien de honderden stemmen die tot 17.00 uur zijn uitgebracht. Daarnaast werden de ingezonden werken – kunstobjecten of sieraden – beoordeeld door een vakjury. Twee prijzen zijn te winnen: de Publieksprijs en de Vakjuryprijs.

De winnaars!
De eerste werd gewonnen door Annemiek van Hecke met haar inzending ‘Soulcage’ (foto beneden). De Vakjury roemt het werk van Eleonore Meirer: zij ontvangt de Vakjuryprijs voor haar inzending ‘Mindgame’ (foto boven).

De beelden van de Digitale Zilverdag 2021 blijven beschikbaar en zijn na te kijken via www.zilverdag.nl en You Tube. De beelden werden gemaakt door Ruben Schellingerhout.

Dit bericht is 1804 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief