Archieven

Dit bericht is 2223 keer gelezen

REGIO- De hele Krimpenerwaard hangt vol met omgekeerde Nederlandse vlaggen. Boeren hebben deze vlaggen opgehangen uit protest tegen de stikstofplannen. De gemeente Krimpenerwaard liet eerder in een reactie weten de vlaggen te laten hangen, maar de provincie Zuid-Holland is het daar niet mee eens. Zij gaan de omgekeerde vlaggen verwijderen.

“Het recht om te demonstreren is een groot goed in ons land. Dit recht heeft wel grenzen”, dat laat de provincie Zuid-Holland weten. “Waar de veiligheid van anderen in het geding komt, waar het eigendom van een ander zonder toestemming wordt gebruikt, stopt dit recht.”

De vlaggen hangen langs provinciale wegen, bij rotondes, bruggen en kruispunten. “Deze vlaggen en spandoeken zijn een uiting van protest, geplaatst op of vastgemaakt aan eigendommen van de provincie.” De provincie Zuid-Holland roept iedereen, die protestvlaggen of spandoeken heeft bevestigd op een plek die niet van hem of haar is, op om deze vóór 5 augustus 2022 te verwijderen. “Wij doen deze oproep omdat de provincie verantwoordelijk is voor de veiligheid van iedereen in het verkeer.

Verkeersveiligheid
Provincie Zuid-Holland: “Wij ontvangen veel meldingen over vlaggen en spandoeken die een gevaar kunnen vormen voor de verkeersveiligheid. Protestvlaggen die een direct gevaar vormden voor de verkeersveiligheid, bijvoorbeeld loshangende vlaggen, vlaggen die het zicht van camera’s blokkeerden of die het zicht op borden of verkeerslichten belemmerden, zijn inmiddels verwijderd.”

Onlangs is de eerste afgescheurde vlag op een rijdende auto terecht gekomen. “Hier moeten we als wegbeheerder en als verantwoordelijke voor de veiligheid op de weg een duidelijke grens trekken. Hoe langer de vlaggen en spandoeken blijven hangen, hoe groter de kans dat deze op enig moment losraken en daarmee een gevaar zijn voor de verkeersveiligheid”, aldus de provincie Zuid-Holland.

 

Dit bericht is 2223 keer gelezen

Deel dit:

2 Reacties op Provincie gaat omgekeerde vlaggen verwijderen: ‘Verantwoordelijk voor veiligheid in verkeer’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief