Archieven

Dit bericht is 1909 keer gelezen

STOLWIJK – Hoe saai is politiek? Volgens Heleen Vogel juist helemaal niet. Zij heeft het voorrecht om in twee keukens mee te kijken. Werkzaam bij de gemeente Lopik en raadslid voor de VVD in de gemeente Krimpenerwaard.

Op mijn negentiende ben ik vanuit Enschede verhuisd naar deze omgeving”, vertelt Heleen in gesprek met RTV Krimpenerwaard.  “Ik wilde graag communicatie studeren.” Via Rotterdam, Gouda uiteindelijk een mooie stek gevonden in Stolwijk.” Op de vraag of ze ooit terug wil naar Enschede hoeft ze niet lang na te denken. “Ik heb het hier enorm naar m’n zin maar in de toekomst, over twintig jaar bijvoorbeeld, zou ik best wel terug willen naar het oosten van het land.”

Gemeente Lopik
Haar vaste baan, van 24 tot 28 uur per week, heeft ze als communicatiemedewerkster bij de gemeente Lopik. Heleen houdt zich voornamelijk bezig met communicatie voor de wethouder op het sociaal domein zoals jeugdzorg. WMO, onderwijs, recreatie & toerisme en economie. Samen met haar collega ondersteunt ze burgemeester Laurens de Graaf. Uiteraard gaat veel digitaal via website en social media. “We moeten proberen zo begrijpelijk mogelijk de boodschap over te brengen. Ik betrap me er op dat ik ook vakjargon gebruik of schrijf in ambtelijke taal. Daarom controleren we regelmatig teksten van elkaar.” Lopik is een kleine gemeente maar mogelijk dat dit in de nabije toekomst gaat veranderen. In maart heeft de gemeenteraad een besluit genomen om verder te kijken wat betreft herindeling.

Politiek actief
Vier jaar geleden zag ze een oproep in Het Kontakt over een te houden masterclass in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. “Inwoners werden uitgenodigd om zo meer te weten te komen over de werkzaamheden bij een gemeenteraad en hoe je politiek actief kan worden. Ik heb mij hiervoor aangemeld. Heel interessant om mee te doen en waardevol omdat ik net begonnen was met mijn huidige baan. Op het evaluatieformulier heb ik laten weten eventueel beschikbaar te zijn.”  Vervolgens is Heleen benaderd door de fractievoorzitter van de VVD om mee te doen. Zo is ze erin gerold en kon direct toegevoegde waarde leveren met haar communicatie-achtergrond. Uiteindelijk kwam de vraag “wil je op de lijst?” Na overleg met haar partner is hier volmondig ja op gezegd. Een vijfde plaats maakte dat ze na de verkiezingen aan de slag kon als raadslid. “Erg vreemd om je tijdens de verkiezingen op een bord te zien hangen”, lacht ze hartelijk.

Beschikbaar
Het raadswerk kost haar gemiddeld zo’n acht tot tien uur per week. Heleen benadrukt dat het je verrijkt, veel contacten brengt en allerminst saai is. Ze heeft zich al aangemeld voor een volgende periode. “We zijn nu bezig een start te maken voor de verkiezingen in 2022. Ik stel me graag beschikbaar voor de komende vier jaar. Vooral omdat ik het gevoel heb lekker bezig te zijn. Dat wil ik graag voortzetten. Uiteindelijk is het uiteraard wel aan de kiezer en op welke plek ik verkiesbaar kom. Mocht het niet lukken, dan ga ik me op een andere manier nuttig maken”, aldus een redelijk zelfverzekerde Heleen. Als enig raadslid kan ze kijken in twee verschillende keukens van gemeenten. En daar plukken beide gemeenten de vruchten van omdat ze altijd probeert de ander deelgenoot te laten worden van de positieve zaken. Maar in de communicatie is en blijft alles strikt gescheiden.

Heleen Vogel was afgelopen zaterdag op de radio tussen 13.00 en 14.00 uur bij RTV Krimpenerwaard. Het gesprek is terug te beluisteren via deze link.

Dit bericht is 1909 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief