Archieven

Dit bericht is 540 keer gelezen

KRIMPENERWAARD- Aanstaande maandag is het Tweede Pinksterdag. Op deze dag is er van 13:00 tot 17:00 uur een bijzondere uitzending van het radioprogramma Het Moment. 

Voor de makers een mooie kans om te laten horen dat het concept van Het Moment ook het daglicht prima kan verdragen. Want normaal gesproken vindt de uitzending elke zondagavond van tien tot middernacht plaats.

Op zich een prima ‘slot’, zo na de meest interessante programma’s op tv én tegen de tijd dat het weekend met rust en aandacht kan worden afgesloten. Want die laatste elementen zijn de afgelopen maanden wel het DNA gebleken van het programma waarin elke week een andere gast zijn of haar verhaal kan doen over het meest memorabele moment dat in het leven is ervaren. Afgewisseld met muziek die je niet vaak (meer) hoort en daardoor vaak verrassend is.

Passende invulling
Voor deze tweede Pinksterdag is er gezocht naar een passende invulling en die hebben we gevonden. Bijvoorbeeld door collega-radiomaker Roland Vonk uit te nodigen als gast. Voor de luisteraars van RTV Rijnmond bepaald geen onbekende. Niet alleen presenteert hij daar al decennialang radioprogramma’s, hij kan als super-verzamelaar van puur Rotterdamse muziekmemorabilia een chroniqueur van het culturele hart van de Maasstad worden beschouwd.

Dat hij daarnaast ook nog regelmatig een boek schrijft heeft ook al heel wat waardevolle informatie opgeleverd over de stad waaraan hij zijn hart heeft verpand. En nu komt hij dus even gluren bij de buren.

Geanimeerd gesprek
Het wordt deze Tweede Pinkstermiddag geen obligaat vraag- en antwoordspelletje, maar veeleer een geanimeerd gesprek tussen twee ouwe rotten in het vak van de journalistiek, programma maken waarover ze overigens met de nodige zelfspot en relativeringsvermogen verslag doen. Een beschouwende blik op het leven tot nu toe, met de meest memorabele momenten daaruit.

Zoals over de momenten dat de dood dat leven onaangenaam dicht nadert. ‘Vier uur naar de radio luisteren, wie  houdt dat nou vol?’, merkte mijn vrouw op toen ze van onze plannen hoorde. Alleen die vraag doet onze oren al bij voorbaat twinkelen. Want als luisteraar kun je ogen er bij wijze van spreken bij dichthouden.

Terugluisteren
Nu kan het natuurlijk zo zijn dat het weer op die tweede pinksterdag zó prachtig is dat je er niet over piekert om dan binnen bij de radio te zitten. Geen nood, vanuit een luie ligstoel in de tuin met de gettoblaster een goed glas binnen handbereik hand lukt dat net zo goed natuurlijk. Om maar niet te spreken van de lange autorit op de terugweg van de bestemming die voor dat lange weekend gekozen is. Als geen ander programma leent Het Moment zich voor beluistering tijdens een mooie roadtrip.

Mocht het tijdstip toch niet passen kan deze marathon uitzending via de website www.rtvkrimpenerwaard integraal worden teruggeluisterd. Daarnaast bieden we deze keer elke oprecht geïnteresseerde luisteraar de optie van gratis toezending van het integrale programma aan. In wav of mp3 formaat, u zegt het maar.

Streep de datum 20 mei dus alvast aan in de agenda, van 13:00 tot 17:00 uur treffen u graag met het oor aan de luidspreker. Of met twee oordopjes in, dat kan natuurlijk ook. Want een beetje ‘exclusief’ willen we het programma wel houden natuurlijk. En laat vóór die tijd ook de hond even uit. Want ook die wil er vast ook geen minuut van missen.

Dit bericht is 540 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief