Archieven

Dit bericht is 572 keer gelezen

REGIO- De actie die verschillende omroepen voerden om cadeaus in te zamelen voor Stichting Sintvoorieder1 heeft in totaal 88.283 cadeaus opgeleverd. Een recordscore. RTV Krimpenerwaard deed voor het eerst mee in samenwerking met bibliotheek Krimpenerwaard. Er zijn in onze regio in totaal 422 cadeaus ingezameld. 

Van 20 tot en met 24 november werkten in totaal twaalf omroepen uit de regio samen voor de actie Sintvoorieder1. Het doel was 50.000 cadeaus in te zamelen voor kinderen die anders geen cadeau met Sinterklaas krijgen. In totaal werden 88.283 cadeaus gedoneerd. Vorig jaar waren dat 47.559 geschenken.

De eindstand van de inzamelactie werd op vrijdagavond 24 november bekendgemaakt in de speciaal opgetuigde actiestudio van Radio West en Den Haag FM: de Centrale Bibliotheek van Bibliotheek Den Haag aan het Spui in Den Haag. Maartje van Weegen, bekend van radio en televisie, maakte de eindstand bekend. Dat gebeurde in aanwezigheid van vele vrijwilligers van Stichting Sintvoorieder1 en medewerkers van alle samenwerkende omroepen.

 Stichting Sintvoorieder1
Alle ingezamelde cadeaus worden via Stichting Sintvoorieder1 met hulp van maatschappelijke partners, zoals de Voedselbanken en (crisis)opvanghuizen, bij kinderen afgeleverd die normaal geen cadeau met Sinterklaas zouden ontvangen. Dit betreft 1 op de 10 kinderen.

Esther Blom, founder en voorzitter van Stichting Sintvoorieder1 is verrukt met het resultaat: “Deze actie laat zien dat het Sinterklaasfeest een feest is ván ieder1, vóór ieder1 en mét ieder1. De actie verbindt,  geeft een enorm saamhorigheidsgevoel en laat zien dat we als maatschappij de kinderen (en ouders) omarmen en dat Sinterklaas iedereen ziet. Ik ben enorm trots op onze organisatie en onze vrijwilligers!”

Samenwerking van twaalf omroepen
Nadat Den Haag FM al enkele jaren actievoerde voor Stichting Sintvoorieder1, werd de inzameling in 2022 door de regionale omroep Omroep West breder uitgerold naar al bestaande samenwerking met verschillende lokale radiostations in de regio.

In 2023 sloten nog meer lokale omroepen zich aan waardoor in totaal twaalf omroepen actievoerden: Sleutelstad (Leiden e.o.), omroep BO (Bollenstreek), RTV Katwijk, ZFM Zoetermeer, Studio Alphen, RTV Krimpenerwaard, Omroep Delft, Midvliet, RTV Gouwestad en Feel Good Radio (Pijnacker-Nootdorp en Rijswijk) voerden samen met Den Haag FM en Radio West actie.

 

Dit bericht is 572 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief