Archieven

Dit bericht is 5630 keer gelezen

BERGAMBACHT- Achter de sfeervolle boerderij die Marleen van Zwienen met haar gezin bewoont aan de Bovenberg tussen Bergambacht en Schoonhoven opent zij binnenkort een voorziening voor dagrecreatie. “Destijds kochten wij op deze locatie een uit 1866 stammende redelijk vervallen boerderij, die we eigenhandig opknapten. Daar hebben we heel wat uren ingestopt, maar gelukkig zijn we allebei handig en vinden we het heel leuk om te klussen.” Het resultaat mag er zijn!

Inmiddels is Marleen begonnen aan een nieuw project. Achter de woonboerderij staat een aantal bijgebouwen waarvan er één wordt ingericht als ontvangstruimte voor dagrecreatie. Door echtgenoot Rob en een paar andere helpende handen wordt de laatste hand gelegd aan de inrichting zodat die begin november open kan.

Afleiding
Met haar boerderij voor ontmoeting en dagrecreatie beoogt Marleen een plek te bieden aan mensen die behoefte hebben aan contact met anderen en samen activiteiten willen ondernemen. “Er zijn in onze omgeving veel mensen die zich weleens alleen of zelfs eenzaam voelen en die kunnen bij ons terecht om met elkaar leuke dingen te doen.”

Het gaat niet om mensen die een indicatie hebben waarmee ze recht hebben op dagbesteding, maar om mensen die zelf op zoek zijn naar wat afleiding. Gezelligheid, huiselijkheid, saamhorigheid en samen dingen doen zijn de trefwoorden. Daarvoor zijn rond de boerderij van Marleen meer dan voldoende mogelijkheden. Er is een boomgaard, er scharrelen dieren van allerlei pluimage rond, er is een visvijver, er is een werkplaatsje met gereedschap voor houtbewerking en in de ontvangstruimte is plaats voor creatieve bezigheden en voor rustmomenten.

Iedere dag dat de boerderij open is worden er activiteiten georganiseerd, maar niemand is verplicht daaraan mee te doen. Mensen die gewoon behoefte hebben aan een praatje zijn net zo welkom als bezoekers die dol zijn op spelletjes, iets creatiefs willen doen, lichte boerderijwerkzaamheden willen verrichten of willen koken met producten uit de moestuin achter de boerderij. “Alles mag, niets moet”, aldus Marleen die de activiteiten samen met een collega, afkomstig uit de zorg, vorm gaat geven.

Op woensdag 3 november opent boerderij Groei & Bloei haar deuren. Voorlopig alleen op woensdag en donderdag, maar zodra de belangstelling toeneemt wordt het aantal dagdelen per week uitgebreid. Iedere ochtend en iedere middag wordt er een activiteit op het programma gezet. Deelnemers kunnen zich steeds per halve of hele dag inschrijven. Op 3 november bijvoorbeeld staat schilderen op doek op het ochtendprogramma en een dag later is er een handwerkochtend. Voor ieder wat wils, dat is de bedoeling.

Brengen en halen is mogelijk
De recreatieboerderij is gevestigd aan de Bovenberg 126 in Bergambacht en dat is niet voor iedereen even gemakkelijk bereikbaar. “Geen probleem”, vertelt Marleen. “We hebben contact met diverse vervoerders in de omgeving die onze gasten kunnen brengen en halen.”

Meer weten? Kijk op www.boerderijgroeienbloei.nl of bel 06-36059634.

“Van huis uit ben ik maatschappelijk erg betrokken”, besluit Marleen. “Dat was al zo toen ik nog bij de politie werkte. Ik kijk er dan ook erg naar uit om voor deze doelgroep iets te kunnen betekenen.”

Dit bericht is 5630 keer gelezen

Deel dit:

Een reactie op Recreatieboerderij Groei & Bloei biedt voor ieder wat wils

  • Hoi Marleen, wat een mooi initiatief en een fijne locatie. Ik ben Mia Euwes en ik ben paardencoach en kindercoach, ik geef ook pony power voor kids trainingen in Schoonhoven en werk ook samen met lIa Steeman.
    Misschien fijn om een keer af te spreken mbt wat ik doe.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief