Archieven

Dit bericht is 314 keer gelezen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL- Dinsdag 17 mei is de internationale dag tegen holebi- en transfobie, bekend onder de Engelse afkorting IDAHOT. Het Regenboognetwerk Krimpen grijpt deze dag aan om ook in Krimpen aan den IJssel aandacht te vragen voor de toenemende homohaat in Nederland.

Om 9.00 uur hijst Regenboognetwerk Krimpen met wethouder Kirsten Jaarsma de regenboogvlag op het Raadhuisplein. “Met een korte toespraak en een zelfgeschreven gedicht lichten wij IDAHOT toe. Aansluitend is er een koffiebijeenkomst in eetcafé de Crimpenaar”, laat voorzitter Kees van den Brink weten. Inwoners van Krimpen zijn van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. Tussen 11.30 en 14.30 delen leden van het Regenboognetwerk attenties uit bij de winkelcentra Crimpenhof, de Korf en de Olm.

Van den Brink: “Kijkend naar de recente gebeurtenissen in Nederland moeten we helaas vaststellen dat er sprake is van toenemende haat en agressie tegen mensen uit de LHBTIQA+-gemeenschap. Recente onderzoekscijfers wijzen uit dat 7 van de 10 LHBTI’ers geconfronteerd worden met fysiek en verbaal geweld. Alle reden dus om hiervoor op deze dag ook in Krimpen aan den IJssel aandacht te vragen.”

IDAHOT
De datum 17 mei is ingegeven door het feit dat op die dag in 1990 de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) homoseksualiteit officieel van de internationaal gehanteerde lijst van ziekten schrapte. Tot dan toe stond homoseksualiteit te boek als geestesziekte. Sinds 2005 vinden op 17 mei in zo’n 130 landen IDAHOT activiteiten plaats om de onwenselijkheid van homohaat en discriminatie vanwege seksuele geaardheid onder de aandacht te brengen.

Meer informatie over de activiteiten van het Regenboognetwerk Krimpen aan den IJssel vindt u op via: www.regenboognetwerkkrimpen.nl.

Dit bericht is 314 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief