Archieven

Dit bericht is 1533 keer gelezen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL- De 19-jarige Megan Blaak uit Krimpen aan den IJssel is getroffen door een ruggenmerginfarct. Hierdoor is ze in een rolstoel terecht gekomen. Haar zus Reggiana is een inzamelactie gestart om haar weer een beetje mobiel te krijgen, zodat zij vervoerd kan worden en een sociaal leven kan behouden. Er is inmiddels ruim 12.500 euro opgehaald.

Het relaas van de jonge Megan is ontroerend. “Alles in mijn leven was zoals elk ander 19-jarige. Alles verliep zoals het hoorde. Een leuk bijbaantje in de horeca en net aangenomen bij de hbo-opleiding vastgoedkunde in Rotterdam. Totdat in één avond alles voor mij veranderde”, zegt Megan.

“Na een avondje werken reed ik terug op de scooter naar huis. Tijdens het rijden merkte ik dat ik mijn handen niet goed kon gebruiken om te remmen. Ik dacht dat ik vermoeid was en ben voorzichtig naar huis gaan rijden. Vreemd vond ik het wel, maar ik zocht er niks achter. Eenmaal thuis aangekomen ben ik gelijk naar bed gegaan. Met de gedachte dat ik gewoon heel moe was en daarom mijn handen niet goed functioneerde.”

In de nacht schrok Megan wakker. “Ik kon mijn benen niet meer bewegen. In paniek riep ik mijn ouders. Mijn ouders belde 112 en er werd meteen een ambulance naar ons toe gestuurd. Mijn benen, mijn armen ik voelde gewoon niks meer. Ik kon niks meer”, vertelt Megan.

Verlamd
Aankomen in het Erasmus MC werd Megan meteen onderzocht. Na veel scans bleek dat ze een ruggenmerginfarct heeft gehad. Hierbij zijn belangrijke zenuwen beschadigd waardoor ze verlamd is geraakt. “Vanaf mijn borst tot aan mijn tenen ben ik verlamd geraakt. De officiële benaming voor wat ik nu heb is een dwarslaesie. Ik zit voorlopig tot 1 oktober in een revalidatiecentrum.”

“Ik kan nog steeds niet bevatten dat ik dit heb meegemaakt. Alsof ik in een film zit. Een dwarslaesie word meestal veroorzaakt door een ongeluk, of bij operaties die mis zijn gegaan. Mijn situatie is heel erg bijzonder en komt niet vaak voor bij iemand van mijn leeftijd. De ene dag kon ik lopen, en de volgende dag niet meer”, aldus Megan.

Doneren kan via deze link.

Dit bericht is 1533 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief