Archieven

Dit bericht is 685 keer gelezen

KRIMPEN AAN DE LEK- De Streekwinkel Krimpenerwaard heeft sinds kort een mooi plekje gevonden in de oude huisartsenpost bij de Dertienhuizen (Brederodestraat 3, Krimpen aan de Lek). De Stichting Ouderenvoorziening Nederlek faciliteert deze multifunctionele plek.

De Streekwinkel Krimpenerwaard is een plek waar streekproducten gekocht kunnen worden. “Maar je kan ook langskomen voor een kopje thee en een gezellig praatje”, zegt Corine De Haij, coördinator van Streekwinkel Krimpenerwaard. De Streekwinkel is elke vrijdagmiddag open. Maar ze willen meer. “We willen activiteiten organiseren die aansluiten bij onze uitgangspunten: lokaal, duurzaam, ontmoeting. En dat is meer dan alleen voedsel.”

Een van die activiteiten is een repaircafé. Afgelopen donderdag werd dit voor het eerst gehouden in de Streekwinkel Krimpenerwaard. “Dit is een mooi concept waarin kleine reparaties worden verricht aan bijv. huisraad, kleding, speelgoed… Want weggooien is zonde als het nog gewoon te repareren is”, vervolgt De Haij. “Het is goed voor het milieu én goed voor de portemonnee. Maar het repaircafé staat ook voor dat kopje koffie en een gezellig praatje.”

“Met de Streekwinkel willen we duurzaamheid stimuleren én we zijn er voor dat praatje. Dus een repaircafé past er prima bij”, aldus De Haij. Het repaircafé wordt elke eerste donderdag van de maand gehouden.

Bekijk de hele reportage via de video in het artikel.

Dit bericht is 685 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief