Archieven

Dit bericht is 646 keer gelezen

LEKKERKERK- Burgemeester Hans Beenakker heeft woensdag in Lekkerkerk een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan mevrouw Riet van Hoorn-Kapteijn (79). Zij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Mevrouw Van Hoorn heeft sinds 1968 vrijwilligerswerk gedaan voor de Protestantse Gemeente Lekkerkerk. Eerst voor de Hervormde Gemeente en later voor de Protestantse Gemeente na een fusie met de Gereformeerde Kerk in 2005. Ze deed voornamelijk financieel-administratieve taken, zoals ledenadministratie, het voorbereiden van financiële acties, de verwerking van collectebonnen en de facturering voor verhuur van gebouwen.

Ook deed mevrouw administratief werk bij de Prinses Beatrix Mavo in Lekkerkerk en het Gemini College. In 1980/1981 hielp zij samen met haar inmiddels overleden man bij de restauratie van de Grote of Johanneskerk. Haar inzet wordt enorm gewaardeerd binnen de Gemeente.

“Riet van Hoorn heeft jarenlang belangrijk werk voor onze kerk verricht en wordt hierom enorm gewaardeerd. Zij hield zich altijd op de achtergrond, een stille kracht die ons allen heeft geïnspireerd met haar toewijding en doorzettingsvermogen. Het is dan ook met spijt in ons hart dat we moeten erkennen dat door haar ziekte hier geleidelijk een einde aan gaat komen”, aldus De heer Lebbink, voorzitter van de kerkenraad van de Protestantse Gemeente Lekkerkerk.

Dit bericht is 646 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief