Archieven

Dit bericht is 559 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – Inwoners van de Krimpenerwaard hebben afgelopen tijd 742.044 DE-waardepunten ingezameld. Door Douwe Egberts is dit met 20% verhoogd. Dit betekent dat maar liefst 1.214 pondspakken koffie gedoneerd worden aan de Voedselbank IJssel en Lek. Deze landelijke actie is in de regio georganiseerd door de Lionsclub Krimpenerwaard.

Niet voor iedereen is het drinken van een kopje koffie vanzelfsprekend. In Nederland leven tenslotte meer dan een miljoen mensen onder de armoedegrens. De vrijwilligers bij de voedselbanken doen hun best om elke week deze mensen die dit het hardste nodig hebben met eten te ondersteunen. Koffie is echter een luxeartikel dat niet in het voedselpakket is opgenomen.

Inzameling
Een groot aantal Lionsclubs in Nederland organiseert daarom jaarlijks in december een speciale inzamelingsactie van DE-punten, zo ook de Lions Club Krimpenerwaard. Deelnemende winkels waren de supermarkten van Albert Hein in Krimpen aan de Lek, Lekkerkerk en Schoonhoven en de PLUS vestigingen in Ouderkerk aan den IJssel, Bergambacht en Schoonhoven. Ook in de grote kerk van Schoonhoven, de Protestantse gemeente de Hoeksteen en de dorpskerk in Berkenwoude stonden inzamelingsboxen.

Trots
Lionspresident John van der Wal: “dit jaar heeft onze club voor het eerst bij zes supermarkten in de regio boxen kunnen plaatsen. Dat heeft voor een verdubbeling van het aantal waardepunten gezorgd. Dat heeft onze leden en hun familie heel wat sorteer en teluurtjes bezorgd, maar de moeite meer dan waard! We zijn erg trots op dit ongekende resultaat en de Voedselbank is natuurlijk niet minder blij mee.”.

Dit bericht is 559 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief