Archieven

Dit bericht is 1155 keer gelezen

REGIO – Iedere dinsdag gaat een groepje jonge mensen met dementie, bewoners van Prinsenhof in Gouda, naar boerderij Groei en Bloei in Bergambacht om aan de slag te gaan met diverse klusjes. Marianne Straks, voorzitter van de Raad van Bestuur van Zorgpartners Midden Holland, liep een dagje met activiteitencoach Hans Versluijs en de bewoners mee.

De deelnemers voeren veel verschillende werkzaamheden uit. Ze lopen bijvoorbeeld een rondje met de paarden, geven planten water, verschonen de dierenhokken of werken in de moestuin. “Ik vind de paarden erg mooi en het fijn om hier te zijn” geeft deelnemer Anthon aan.

Hans: “Het doel is om de bewoners een prettige dag te bezorgen. We kijken goed naar de wensen van de individuen en op basis daarvan kijken we welke activiteit we kunnen bieden. Het hoeft in onze ogen niet altijd nuttig werk te zijn wat de bewoners doen, maar als zij zich er nuttig door voelen, is het doel bereikt.”

Creatieve initiatieven
Marianne Straks: “Ik vind dit soort initiatieven echt fantastisch. Een beetje creatief en buiten de lijntjes van wat wij ‘normaal’ bieden aan daginvulling. Buiten de kaders denken en samen nieuwe dingen blijven zoeken.” Hans kijkt uit naar nieuwe samenwerkingen om met name jonge verpleeghuisbewoners een ‘nuttige’ daginvulling te bieden.

Wilt u meer weten over dementie op jonge leeftijd? Kijk dan op de website van Zorgpartners.

Foto’s: Sandra Zeilstra 


Dit bericht is 1155 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief