Archieven

Dit bericht is 723 keer gelezen

KRIMPENERWAARD- De gemeente Krimpenerwaard werkt samen met andere gemeenten in de regio om Oekraïense vluchtelingen op te vangen. Zo heeft de gemeente Bodegraven-Reeuwijk ruimte over in een nieuw geopende opvanglocatie, die ook door de gemeente Krimpenerwaard kan worden gebruikt om 60 Oekraïense vluchtelingen te huisvesten. Dat meldt de gemeente op haar website. 

Naast deze opvanglocatie heeft de gemeente Bodegraven-Reeuwijk de mogelijkheid om ook het pand daarnaast te huren en in te richten voor de opvang van 150 vluchtelingen. Deze extra opvang is kortgeleden geopend. “Het is niet eenvoudig om geschikte locaties en panden te vinden om vluchtelingen op te vangen.”

“Daarom maken wij graag gebruik van deze samenwerking”, laat de gemeente weten. Het gaat in eerste instantie om nieuwe vluchtelingen, die gemeente Krimpenerwaard krijgt toegewezen. Wanneer de huidige opvanglocaties niet langer geschikt zijn, kan het ook gaan om vluchtelingen die al in de Krimpenerwaard wonen.

Begeleiding en inzet
De huisvesting van de vluchtelingen zal worden begeleid door de gemeente Bodegraven- Reeuwijk. “Zij ontvangen uiteraard hiervoor ook de vergoeding van het Rijk.” Krimpenerwaard en Zuidplas zullen zich beschikbaar stellen voor bijvoorbeeld het inschrijven in het BRP (Basisregistratie Personen), regelen van onderwijs en voorzien in medische zorg als dat nodig is.

De gemeente Krimpenerwaard heeft op dit moment 210 opvangplekken beschikbaar. Daarnaast verblijven er nog ruim 150 vluchtelingen bij particulieren.

Dit bericht is 723 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief