Archieven

Dit bericht is 678 keer gelezen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL- In Winkelcentrum Crimpenhof in Krimpen aan den IJssel is een etalage ingericht om na het drukke boodschappen doen bij stil te staan. Wat is er te zien? Kunst tot ver in 2023. Na telkens zes weken hangt er weer nieuw werk.

Het Winkelcentrum Crimpenhof en de Vereniging Krimpener Kunstwaard sloegen hiervoor hun handen ineen en maakten dit project mogelijk. Van 25 januari tot 8 maart laten Inge van Driel en Louise Piek hun schilderijen zien. “Inge houdt van kleur in het leven. Dat zie je in haar werk terug”, laat de Krimpener Kunstwaard weten.

Na lange tijd figuratief te hebben gewerkt heeft zij zich de laatste tien jaar toegelegd op het maken van abstract werk. Zij schildert voornamelijk met acryl op doek in een formaat van ongeveer 70 x 90 cm. Daarnaast maakt zij mozaïeken, aquarellen die realistisch van stijl zijn en potloodtekeningen met als onderwerp groente, fruit en lekkernijen. En ja in alles knallen de kleuren je tegemoet.

Louise schildert met acrylverf voornamelijk landschappen uit de Krimpenerwaard en omgeving. Meer recent legt zij allerlei onderwerpen zoals bostaferelen in klein werk vast. Zij werkte voorheen vooral abstract. Nu werkt zij realistisch. Met een lichte toets brengt zij de verf op het doek aan en tovert hiermee haar beelden tevoorschijn.

Dit bericht is 678 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief