Archieven

Dit bericht is 4487 keer gelezen


SCHOONHOVEN – Zaterdag 13 mei is het zover, de Silvercity Run. Hoe is dit evenement ontstaan en wat gebeurt er dan precies? In een gesprek met organisatoren Jasper Hoek, Aron van Vliet, Corné van Roest en Rik Koorevaar vertellen zij er alles over. 

“Het hele idee van de Silvercity Running Crew ontstond eigenlijk toen Rik mij een berichtje stuurde dat hij nieuwe hardloopkleding ging bestellen. Hij had gezien, op een hardloopapp, dat ik ook hardliep en vroeg of ik ook nog iets nodig had”, vertelt Jasper.

“Ik stuurde weer een berichtje naar mijn hardloopmaatje Corné en zo via, via ontstond een leuk clubje mensen om mee hard te lopen. Vervolgens bestelden we gezamenlijk de eerste Silvercity Running Crew hardloopkleding.”

Meer blauw op straat
Sinds het najaar van 2021 groeit de groep gestaag en inmiddels zijn er zo’n 35 mensen die wekelijks met elkaar hardlopen. Corné: “Elke maandagavond vanaf 19.30 uur lopen we vanaf de Kluswijs in Schoonhoven een rondje met als doel dat iedereen mee moet kunnen. We passen het tempo dus aan op de langzaamste loper.”

“Vanuit de maandagavondgroep ontstaan contacten”, zegt Rik. “Er zijn al meerdere mensen die op andere avonden ook hardlopen met elkaar en dit dan uiteraard doen in de originele Silvercity Running Crew kleding die we gekscherend promoten door te zeggen dat er meer blauw op straat moet komen.”

“Voor sommige mensen blijft het niet alleen bij een gezellig rondje hardlopen”, laat Aron weten. “Met elkaar delen we wedstrijdagenda’s en soms doen we ook samen mee aan zo’n wedstrijd. Een wedstrijd kan variëren van een marathon tot een loop van 5 of 10km, net wat je zelf wilt en aankunt.”

Silvercity Run
Ongeveer een half jaar geleden ontstond bij de mannen het idee om een eigen hardloopevenement te organiseren. Drie routes zijn er uitgezet in en rondom de Zilverstad. Een route van twee kilometer voor de kinderen, een route van vijf kilometer en een route van tien kilometer.

Alle routes starten vanaf de pont en finishen in De Veerpoort. Na afloop van het evenement zal er nog een afterparty zijn met een hapje, drankje en live muziek op het grasveld Buiten de Veerpoort. “We organiseren daarmee een calorieneutraal evenement”, zegt een van de organisatoren enthousiast.

Ongeoefend
“Omdat natuurlijk niet iedereen al regelmatig hardloopt hebben we een deal gesloten met Total Harmony”, vervolgt Corné. “Mensen die nog niet gewend zijn om hard te lopen kunnen zich daar inschrijven en worden klaargestoomd voor de Silvercity Run.”

Aanmelden
Al meer dan honderd mensen uit alle windstreken hebben zich ingeschreven voor de Silvercity Run. Als mensen zich nog in willen schrijven kan dit via deze link. De kosten voor het evenement zijn €12,50 voor de vijf kilometer en €15,00 voor de tien kilometer. De kidsrun is gratis. Bij inschrijving ontvangen alle deelnemers (behalve de kinderen) een Silvercity Run t-shirt. Als de run wordt uitgelopen ontvangen alle deelnemers (ook de kinderen) een medaille. De opbrengsten van het evenement gaan naar Fonds Gehandicaptensport.

Dit bericht is 4487 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief