Archieven

Dit bericht is 1125 keer gelezen

REGIO- Eén op de tien kinderen groeit op in (verborgen) armoede. Voor deze kinderen is het niet vanzelfsprekend om een cadeau te krijgen van Sinterklaas op 5 december. Stichting Sintvoorieder1 verzorgt met haar vrijwilligers pakketten voor kinderen van 0 tot 18 jaar. “Ieder kind verdient het om gezien te worden op 5 december.”

De stichting werkt hiervoor samen met lokale omroepen uit het hele land. Ook RTV Krimpenerwaard doet dit jaar mee met de actie.

Radio West, Den Haag FM, Sleutelstad, BO, Studio Alphen, Omroep Delft, Midvliet, RTV Krimpenerwaard, RTV Katwijk, RTV Gouwestad, ZFM en Feel Good Radio voeren gezamenlijk actie van maandag 20 november tot en met vrijdag 24 november. De omroepen (met name de radiozenders daarvan) staan dan in het teken van de actieweek Sintvoorieder1. Samen met de luisteraars is het doel om 50.000 cadeaus in te zamelen.

Hoe kun je jouw cadeau doneren?
Help jij mee om ons einddoel te bereiken? Elk cadeau met een maximale waarde van EUR 25 is van harte welkom! Voor kinderen en jongvolwassenen van 0 tot 18 jaar. Denk naast speelgoed voor de kleintjes ook aan knutselmateriaal, verzorgingsartikelen en aan (Sinterklaas)snoepgoed; ook dat is van harte welkom. Je cadeau hoeft niet te worden ingepakt, want zo kunnen de vrijwilligers van Stichting Sintvoorieder1 deze makkelijker verwerken tot cadeaupakketen voor de juiste leeftijdsgroepen bij de kinderen die de cadeaus gaan krijgen.

Op verschillende locaties in de regio kan tijdens de actieweek worden gedoneerd. Waaronder in de studio van RTV Krimpenerwaard aan de Dijklaan 57-A in Bergambacht. Het is mogelijk om op zaterdag 18 november van 9.00 – 12.00 uur en dinsdag 21 november van 9.00 tot 17.00 uur cadeaus langs te brengen.

Ook is het mogelijk cadeaus te doneren voor de actie bij bibliotheek Schoonhoven, bibliotheek Lekkerkerk en bibliotheek Bergambacht. Dit is mogelijk van maandag 20 november tot en met donderdag 23 november van 14.00 tot 17.00 uur.

Inspiratie voor cadeaus
Vind je het lastig om te bedenken wat je wilt doneren? Hieronder vind je een inspiratielijstje:

0-4 jaar: Duplo, puzzel, spel, knuffeldier, rammelaar, pop, autootje, voorleesboek, Duplo, Lego, voelboek, kleurboek, dikke kleurpotloden, eigen bestek, houten speelgoed, iets voor aan de muur.

4-12 jaar: Kaartspelletjes, spellen, voetbal, springtouw, Lego, Playmobil, Barbie, plastic figuren/dieren, tasje, rugzak, schrijfspullen, gelpennen, knutselspullen, (strip)boek, iets voor in kamer.

12-17 jaar: Tijdschrift, stripboek, boek, voetbal, tas, sieraden, make-up, toilettas, parfum, aftershave, deodorant, leuke gadgets, koptelefoon, muts, riem, portemonnee, sjaal, zonnebril, iets voor in kamer.

Let op; in verband met vervoer: houd de cadeaus klein tot medium van formaat.

Cadeaus hoeven niet te worden ingepakt, omdat er door Stichting Sintvoorieder1 pakketten van worden gemaakt, samen met iets lekkers en een gedicht erbij.

Checklist
De Sint is erg blij met donaties en maakt daar graag een cadeau van voor alle kinderen van 0 tot 18 jaar. Helaas kan hij niet van elke donatie een cadeau maken. Fietsjes, oorlogsspeelgoed, groot (buiten)speelgoed, speelgoed dat duidelijk gebruikt is en kleding gerelateerd aan een specifieke maat kunnen wij helaas niet innemen. Volg onderstaande checklist om te weten of jouw donatie geschikt is als cadeau.

Dit bericht is 1125 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief