Archieven

Dit bericht is 1463 keer gelezen

STOLWIJK- Zaterdag 19 november brengen Sinterklaas en zijn Pieten weer een bezoek aan de kinderen van Stolwijk. De Regelpiet heeft weer een mooi onthaal kunnen voorbereiden. Maar alles loopt ook dit jaar weer een beetje anders dan anders.

Alles wordt duurder en daardoor moet ook Sinterklaas op de kleintjes letten. Hij heeft besloten dat het Pietenhuis kleiner kan. Dat scheelt in de kosten en zo kan hij toch nog alle kinderen op 5 december een cadeau geven. Bij de makelaar is er een kleiner Pietenhuis gevonden. Nu moet alleen nog alles ingepakt en verhuisd worden.

De Pieten moeten de spullen welke niet mee kunnen naar het kleinere Pietenhuis opslaan in een container welke na 5 december weer mee naar Spanje moet. Maar of alles ondertussen goed gaat is maar de vraag en aan het eind zijn er ook nog een groot aantal Pieten zoek. Heeft de Sint nu nog wel genoeg Pieten voor zijn komst naar Stolwijk waar hij op zaterdag 19 november om 14.00 uur op het Dorpsplein van Stolwijk zal arriveren waar een groot podium klaar staat.

Ontvangst
Vanaf 13.45 uur kan iedereen een plekje zoeken om Sinterklaas een warm welkom te geven. De Sint zal onder muzikale begeleiding van de Muzikids van de Harmonie Stolwijk worden binnengehaald.

Rond 14.00 uur komt ook de burgemeester van de gemeente Krimpenerwaard, mevrouw Bouvy. Zij ontvangt Sinterklaas die vervolgens een plek op het grote podium zal zoeken. Maar arriveren de Pieten die zoek zijn ook wel op tijd?

Kleurplaat
Na afloop kunnen alle kinderen de Sint een handje geven en hun kleurplaat inleveren. De mooiste kleurplaten ontvangen een prijs die rond 5 december zal worden bezorgd. De kleurplaat is te vinden in de Sinterklaaskrant die de Mediapieten speciaal voor Stolwijk hebben gemaakt. Hierin staan alle weetjes en de verdere details over de komst van de Sint en zijn gevolg naar Stolwijk.

De krant wordt uitgedeeld op de basisscholen en is ook af te halen in de supermarkten van Stolwijk of te downloaden vanaf de Facebook en Instagram pagina ‘Sinterklaas Intocht Stolwijk.’ Hier zullen ook wat filmpjes geplaatst worden. Zo kunnen de kinderen vast in de stemming komen en het verhaal meemaken waarvan de clou natuurlijk 19 november op het Dorpsplein van Stolwijk zal zijn. De grote vraag is: worden de Pieten nog gevonden??

Voor het Dorpsplein van Stolwijk zal deze zaterdag 19 november vanaf 10.30 uur tot 16.30 uur een parkeerverbod gelden en zal deze autovrij gehouden moet worden i.v.m. de ontvangst. Voor de kinderen met een glutenintolerantie is de Glutenvrije Piet aanwezig om hen van glutenvrije en lactosevrije kruidnoten te voorzien.

Lees ook: Waar en wanneer in de Krimpenerwaard komt Sinterklaas langs?

Dit bericht is 1463 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief