Archieven

Dit bericht is 3199 keer gelezen

SCHOONHOVEN – De stemming zit er al goed in voor de verwachte binnenkomst van Sinterklaas op zaterdag 13 november. Coen Augustein, lid van het Pietenkorps, roept het al weken: “we hebben wat in te halen.” Een kreet met dubbele betekenis omdat vorig jaar de intocht werd afgeblazen.

In de aanloop naar de binnenkomst is er van alles aan de hand. Afgelopen zaterdag speelde stadsbeiaardier Boudewijn Zwart naar hartenlust op het carillon. Echter binnen een paar minuten ging het helemaal los op de stream. Telkens viel het geluid weg maar bleek niet door een haperende verbinding. Zo nu blijkt zijn er een aantal klokken weg uit de toren. Ook op straat was enige onrust ontstaan. Gelukkig konden wijkagenten Marjolijn en Jan-Cees de mensenmenigte in bedwang houden.

Wat is er gebeurd?
Glitterpiet heeft een aantal klokken meegenomen naar Spanje. Omdat ze zo mooi glommen. Inmiddels is er actie gedaan door Zilver- en Bakkerspiet. Zij zijn onderweg om de missende klokken terug te halen. Komende zaterdag moet alles weer in orde zijn. De mensen rekenen erop dat Boudewijn Sinterklaasliedjes speelt in de uren voor aankomst op de Haven. Dat wordt dus nog spannend de komende dagen.

Huilbuien
Volgens medeorganisator Claudia Pauw is alles in kannen en kruiken en kan het niet meer misgaan. Joke Zwijnenburg, voorzitter van de Stichting Spomuza, deelt deze mening. Al zien we nog wel enige bezorgdheid in haar ogen. Burgemeester Cazemier ontvangt Sinterklaas als eerste aan de steiger. Regelmatig heeft hij deze dagen last van huilbuien. Het is immers de laatste keer dat hij als burgervader de goedheiligman welkom heet. Vanaf volgend jaar doet zijn opvolger Pieter Paans deze eervolle taak.

Dit jaar veel extra activiteiten
Na aankomst op het Veer om 11.00 uur gaat drie kwartier later het hele gevolg naar de Stenen Brug. Daar zingt jong en oud uit volle borst de bekende liedjes. Direct daarna volgt de rondrit door de stad. Feest is er in het Bastion die middag bij ‘Sint meats Citybeats’.

Terug van weggeweest is ‘De Vrolijke Pepernoot’.  Dit is een winkel met allerlei attributen over het komende kinderfeest. Je vindt de winkel op de hoek Lange Weistraat – Lopikerstraat. Leuk om met de kinderen naar toe te gaan. In het winkeliersweekend van 27 en 28 november zijn er allerlei grappige activiteiten in het centrum. De festiviteiten eindigen op zaterdag 4 december met drie voorstellingen in het Arto Theater.

Wil je alle avonturen meebeleven?
Volg Sint en Piet om Instagram ‘sintinschoonhoven‘.
RTV Krimpenerwaard is er zaterdag ook bij en maakt een uitgebreide reportage.

Dit bericht is 3199 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief