Archieven

Dit bericht is 1783 keer gelezen

SCHOONHOVEN – Bij veel gezinnen zijn er geen cadeautjes op 5 december. Om juist deze kinderen te helpen is er de stichting ‘Sintvoorieder1‘. Een mooie actie is afgelopen week gestart om zoveel mogelijk cadeautjes in te zamelen.

Het initiatief hiervoor vindt zijn oorsprong aan de Zilverstraat 3. In dit bedrijfspand vinden we Praktijk Sterkers, Tuls Advocatuur & Mediation en Kunst in Therapie. “Een pand waar volledig aan de liefde wordt gewerkt”, legt Wendy Heithuis uit. “Dit doe ik samen met mijn collega’s Mirjam Tuls en Kim Eland. Zelf heb ik de praktijk Sterkers waar ik werk aan het herstellen van de partnerrelatie.” Mede door de coronacrisis ziet Wendy in toename in de hulpvraag.

Jeugdherinnering
Wendy werd door collega Monique Schellevis, relatietherapeut in opleiding, geattendeerd op het belang van jeugdherinneringen. “Dat is een onderwerp wat wij vaak bespreken. Het valt op dat er veel mensen zijn die niet mee kunnen doen aan de traditie van Sinterklaas. Zo is het idee ontstaan om fysiek een actie te starten. We zijn in contact gekomen met de stichting ‘Sintvoorieder1’. Zij hebben de visie en wens om Sinterklaas mogelijk te maken voor ieder kind.

De stichting werkt voor onder andere de voedselbanken, reclassering en vluchtelingenwerk. Bedoeling is om nieuwe artikelen in te zamelen die vervolgens worden gebracht bij gezinnen die daarvoor in aanmerking komen.

Tot en met vrijdag 26 november kunnen deze ingeleverd worden op de volgende adressen:

  • Atelier Q, Veerstraat 1c
  • Vivaz kleding, Haven 51
  • Drogisterij DA, Lopikerstraat 32

Ontroerend
Zondag 28 november worden alle cadeaus en giften ingeleverd in Leidschendam. Daar bevindt zich een pakhuis waar vrijwilligers alles sorteren en inpakken. Vervolgens is de verdeling onder de instanties die zich hebben opgegeven.

“Het is geweldig hoe de actie loopt”, glundert Wendy. “Het is ook ontroerend. Er kwam een dame die vertelde dat ze nooit een echte Barbie kreeg omdat daar geen geld voor was.  Zij stond hier voor de deur met heel veel cadeaus waaronder zes echte merkbarbies. Ja, dat is natuurlijk fantastisch.”

Wendy Heithuis

Dit bericht is 1783 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief