Archieven

Dit bericht is 1169 keer gelezen

SCHOONHOVEN- Slagerij Gelderblom uit Schoonhoven heeft samen met negen andere slagerijen uit Nederland de finale gehaald van de Grote Grillworsttest. De lekkerste, ambachtelijke grillworsten zijn verspreid over vijf provincies in het land te vinden.

Op 17 januari vond de keuring van deze vakwedstrijd plaats, die jaarlijks georganiseerd wordt door branchevereniging Koninklijke Nederlandse Slagers, in Houten. Ambachtelijke slagers uit heel Nederland leverden hun grillworst in ter beoordeling. Een vakkundige jury keurde de grillworsten onder andere op smaak, aanzien en structuur.

Ron Kinkelaar, coördinator bij het Expertisecentrum voor Slagersambacht begeleidde de keuring en zei hierover: “De verschillen in de top tien zijn minimaal. Goede grondstoffen en uitstekende productieprocessen liggen aan de basis  van deze geweldig lekkere grillworsten. Je proeft het vakmanschap.”

De slagers die tot de finalisten van 2024 behoren zijn (in willekeurige volgorde):

  • Knobbout Slagerijen uit Buren (Gelderland)
  • Slagerij Van de Weg uit Oosterwolde (Gelderland)
  • Antonis de Smaakmakers uit Veldhoven (Noord-Brabant)
  • Ambachtelijke Slagerij Duijn uit Santpoort Noord (Noord-Holland)
  • Slagerij De Bruin uit Culemborg (Gelderland)
  • Keurslager Arisse Vleesch uit Beesd (Gelderland)
  • Gelderblom Schoonhoven uit Schoonhoven (Zuid-Holland)
  • Slagerij Rutten uit Panningen (Limburg)
  • Slagerij Hegeman uit Aarle Rixtel (Noord-Brabant)
  • Slagerij & Traiteur Koen van Vugt uit Drunen (Noord-Brabant)

Bob Hoffland, eigenaar van Slagerij Gelderblom, wil het geheim van waarom de grillworst zo lekker is niet verklappen. Wel legt hij uit hoe de grillworst ongeveer gemaakt wordt in de Infoshow van RTV Krimpenerwaard. “We werken met het beste varkensvlees en snijden dit ook zelf uit. Dus we weten waar we mee werken en daardoor kunnen we een mooie worst maken. We hebben ook een eigen kruidenmix bedacht en dat samen met goed vlees en de juiste grilltijd maakt het tot een verschrikkelijk lekkere grillworst.”

“Het is een landelijke keuring waarvoor je jezelf mag inschrijven. Dat hebben wij gedaan en dan worden grillworsten vanuit het hele land opgestuurd om beoordeeld te worden door een vakjury. We hebben sowieso al de titel beste grillworst van Zuid-Holland binnen en op 6 februari horen we waar we landelijk zijn geëindigd”, aldus Hoffland.

Jury
De vakkundige jury van deze editie bestaat uit gecertificeerde productkeurmeesters Jan Snijders en Gjalt Landman. Naast hen namen branche erkende meesterverkoper Gerda Meijer en Grote Grillworsttest 2023-winnaar Han Braamskamp plaats aan de jurytafel. Aspirant keurmeester en SVO-studente Joy ter Heijden ondersteunde de jury.

De prijsuitreiking vindt dit jaar plaats op 6 februari. In het bijzijn van alle finalisten wordt de winnaar van de Grote Grillworsttest 2024 bekendgemaakt.

Dit bericht is 1169 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief