Archieven

Dit bericht is 2189 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – Dertig jaar geleden werd er al gesproken over het al dan niet sluiten van De Veerpoort in Schoonhoven voor het snelverkeer. Toen nam men geen besluit en dat besluit is nog altijd niet genomen. Regelmatig vinden we het onderwerp terug op de agenda van de gemeenteraad en tijdens de vergadering van afgelopen dinsdag leek er een beslissing te komen. Niet dus!!!

In de commissie vergadering van 16 mei leek er een goed plan op tafel te liggen om tot sluiting over te gaan en werd er gepleit voor een algehele afsluiting voor het snelverkeer. Nu twee weken later wordt er door Gemeentebelang Krimpenerwaard (VGBK) voorgesteld om de beslissing uit te stellen waarmee ze de meerderheid achter zich hebben gekregen. Het onderwerp wordt weer besproken als er meer bekend is over de toekomstige inrichting van de Schoonhovense binnenstad. Dat het VGBK met dit plan komt is niet zo vreemd omdat een deel van de achterban fel tegen sluiting is.

De beslissing druist in tegen het voornemen van B&W. Zij willen met een sluiting zorgen voor een rustiger situatie op het plein buiten De Veerpoort. Ook staan ze voor een betere verkeersveiligheid en ze willen het sluipverkeer richting Ammerstol tegen gaan. De plaatselijke middenstand is qua mening ook verdeeld. Een deel heeft het over mindere klandizie en het andere deel heeft het over het aantrekkelijker worden van het winkelgebied. Ook een deel van de omwonenden staat niet onwelwillend tegenover sluiting van De Veerpoort.

CDA, bij monde van Frank Moné, hamerde er op dat er nu eindelijke eens een politieke beslissing genomen dient te worden en Ad Struijs (Pro Krimpenerwaard) vindt het onterecht en heeft het over ‘onbehoorlijk bestuur’ dat het onderwerp op het laatste moment weer van agenda wordt gehaald. 

Dit bericht is 2189 keer gelezen

Deel dit:

2 Reacties op Soap rond De Veerpoort nog niet ten einde

 • Bij afsluiting gaat het verkeer over de Wal en de Korte Dijk. Zijn de aan-/omwonenden daar blij mee? Laat die Poort open en richt de aandacht op de inrichting van het plein Buiten de Veerpoort. Daar is onduidelijkheid troef en heeft al veel geld opgeslokt.

 • Het is toch wat kinderlijk als belangengroepen in Schoonhoven in een raadscommissie het openleggen van de infrastructuur voor vervanging van leidingen vergelijken met het afsluiten van een simpele poort.
  Dat een voorzitter van die commissie onvoldoende inzicht heeft dat dit geen vergelijking is, maar klinkklare onzin zegt iets over zijn inzicht in de materie.

  Waarop hij daar ook blijk van geeft in een wazig betoog door de rustige opposant van een politieke partij te verwijten dat hij zich niet aan de regels houdt. Hij neemt de schijn op zich dat hij op de achtergrond particulier belangen beschermt. Omdat hij de materie niet beheerst.

  En als men in de gemeenteraad inhoudelijk iets wil opsteken van ervaringen in andere gemeenten op dit punt. Steek uw licht eens op in Delft, Gorinchem en in Gouda. De middenstand wil het niet meer anders, een florerende middenstand, omdat al dat blik wordt gekanaliseerd en de bezoekers aan de binnenstad de sfeer veel meer zijn gaan appreciëren. Waardoor in het recreatie verband stappen zijn gemaakt met meer bezoekers aan de binnenstad.

  Misschien kan de gemeente samen met de middenstand echt iets onderzoeken en het recreatief gebeuren landelijk in de Zilverstad verbeteren. Dat doe je niet door een qua parkeren dicht geslibde historische kern.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
 • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief