Archieven

Dit bericht is 1256 keer gelezen

GOUDA/KRIMPENERWAARD – De SP lanceert het Groot Woononderzoek voor de gemeenten Gouda en Krimpenerwaard. Woningzoekers, huurders en kopers krijgen de kans om hun verhaal te doen over hun ervaringen in de wooncrisis: over de lange wachtlijsten voor een woning, hun woon- en energielasten en het onderhoud van de woningcorporatie.

Een goede betaalbare woning is een recht, stelt Robert Brand, voorzitter SP Gouda en Krimpenerwaard. “Dat recht, die zekerheid is de afgelopen jaren stelselmatig uitgehold. Bezuinigingen en privatiseringen hebben geleid tot een ongekende wooncrisis. Deze crisis toont zich op vele manieren. Lange wachtlijsten, stijgende lasten, slecht onderhoud; het zijn slechts een paar van de klachten die de SP binnen krijgt van mensen in Gouda en Krimpenerwaard.”

Vervolgens: “Alleen door te luisteren, kan je de problemen van mensen echt begrijpen en oplossingen aandragen die daadwerkelijk een verschil maken. Daarom horen we graag de verhalen uit de praktijk. Met dit onderzoek willen we een totaalbeeld geven van de problemen in de volkshuisvesting in Gouda en Krimpenerwaard: van het tekort aan woningen tot de stijgende lasten en achterstallig onderhoud.”

Het woononderzoek is in te vullen op de website van de SP en loopt tot en met 31 maart.

Dit bericht is 1256 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief