Archieven

Dit bericht is 2102 keer gelezen

STOLWIJK/ STOLLYWOOD- Boos en teleurgesteld was Tino van Etten vorige week toen hij zag dat zijn eiland Stollywood vernield is door vandalen. Kapotte ruiten, een besmeurde wc, kapotgeslagen balken, brandstichting en gestolen spullen. “Waarom zou je zoiets doen?”, vraagt Tino zich af.

In eerste instantie heerste er veel woede en teleurstelling bij de eigenaar van het eiland. “We zijn nu inmiddels een week verder en mijn woede is gelukkig een beetje gezakt. Ik sta altijd positief in het leven en dat blijf ik nu ook doen.”

Wat wel nog heerst is het onbegrip. “Ik haalde vroeger ook kattenkwaad uit, maar dit gaat toch een stap te ver. Waarom moet je iemands spullen vernielen? Ik kan gewoon geen reden bedenken dat je dit zou doen. Ik heb geen ruzie met iemand, dus wraak kan het niet zijn. Wat dan wel?”

Tekst gaat verder onder foto

Camera’s 
Er is flink huisgehouden op het eiland dat door Tino zelf helemaal is opgebouwd. “Ruiten zijn vernield, de wc is besmeurd, er is met een bijl ingehakt op balken die over sloten heen liggen”, somt Tino op. “Het is lastig om alles weer op te bouwen, het zit op een eiland hoe krijg ik hier een grote ruit heen?”

Toch laat Tino zich niet uit het veld slaan. Hij is al begonnen met het repareren van de schade. Daarnaast denkt hij na over het ophangen van camera’s om herhaling te voorkomen. “Maar aan de andere kant is het toch gestoord om midden in de polder camera’s op te moeten hangen? Moet dat dan echt?”

Ondanks de vernielingen is en blijft Tino positief. “Ik ga alles repareren en ik ga zeker niet stoppen. De hele zomervakantie zit ik al nokkievol met kinderfeestjes. Die gaan ook gewoon door. Het concept gaat als een speer.”

Tekst gaat verder onder foto

Stollywood
Vijf jaar geleden begon Tino met Stollywood. Het is een eiland in de polder tussen Stolwijk en Berkenwoude. Je kan er alleen met een bootje komen. Op het eiland is het een waar speelparadijs voor kinderen. De kinderfeestjes die Tino organiseert zijn dan ook erg populair.

Op het eiland kan er van alles worden gedaan. Er is een heel klimparcours, een terrein om te paintballen, met een touw over de sloot slingeren. Alles op het eiland is door Tino zelf opgebouwd.

Twee jaar geleden maakte RTV Krimpenerwaard een reportage op het eiland Stollywood. Bekijk de beelden hieronder. 

 

Dit bericht is 2102 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief