Archieven

Dit bericht is 367 keer gelezen

OUDERKERK AAN DEN IJSSEL- Spirit heeft zaterdag de beker wedstrijd tegen Rotterdam United met 0-6 gewonnen. Middenin de strijd, die Spirit in de competitie levert tegen dreigende degradatie, werd deze wedstrijd dan ook niet meer dan een veredelde oefenwedstrijd. Een goede score zou een stuk zelfvertrouwen leveren voor de moeilijk scorende ploeg. Voor de rest was fit blijven de belangrijkste opdracht.

Want Spirit kampt nog steeds met veel afwezigen. Cris de Jong, Ruben Slooff en Ruben de Vries waren afwezig. Ook Sean Luthart was niet in de wedstrijdselectie opgenomen. De doelman had te veel last van pijntjes en werd vervangen door Aart Labee.

De 37-jarige doelman, die in 2009 en 2010 onder de lat stond van Spirit 1, werd onlangs teruggehaald uit het 7e team van Spirit om te keepen bij Spirit 2. Zaterdag maakte hij zijn rentree bij Spirit 1, waarin hij in maart 2010 voor het laatst plaats nam tussen de palen.

Eerste helft
Spirit startte voortvarend. Al binnen twee minuten kwamen de Ouderkerkers al op voorsprong. Na goed voorbereidend werk van Timme van Hof kopte Lukas Bos de 0-1 in. Daniel van der Zwan zette zijn ploeg nog voor rust op een veilige voorsprong.

Hij scoorde fraai de 0-2 en na ruim een half uur de 0-3. Spirit speelde op dat moment al met een numerieke meerderheid. De thuisploeg liep al halverwege de eerste helft tegen een rode kaart aan.

Tweede helft
In de tweede helft speelde Spirit de wedstrijd rustig uit. Jeugdspeler Nicky Bentzon kreeg ook weer minuten in het team van Richard van Cappellen en scoorde de 0-4. Daniel Gerritse kopte een paar minuten later een voorzet van Tjerk de Kogel achter de Rotterdamse doelman (0-5).

Het laatste doelpunt kwam op naam van Lukas Bos. De spits rondde een voorzet van Robbin Brouwer af en besliste de eindstand op 0-6.

Competitie
Spirit gaat ook na februari nog minimaal één bekerwedstrijd spelen. En dat is lang geleden. Maar voorlopig moet de focus weer op de competitie gelegd worden. Daarin moet een gat van minimaal vijf punten goed gemaakt worden om degradatie dreiging af te wenden.

Zaterdag speelt Spirit in Alblasserdam de eerder afgelastte wedstrijd tegen De Alblas.

Door: Eric de Vendt
Foto: René Bitter

Dit bericht is 367 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief