Archieven

Dit bericht is 341 keer gelezen

OUDERKERK AAN DEN IJSSEL- Spirit wist zich zaterdag na de tweede bekerwedstrijd al te plaatsen voor de volgende ronde. Op bezoek bij DONK won Spirit met 3-5. RKDEO won in Krimpen met 1-4 van DCV en verzekerde daarmee ook een plaats in de volgende ronde. Volgende week mogen beide ploegen uitmaken wie uiteindelijk groepswinnaar wordt.

Spirit begon voortvarende aan de wedstrijd tegen DONK. Met Kevin de Redelijkheid en Daniël van der Zwan wederom in de basis, kwam Spirit al vroeg op voorsprong. Kevin de Redelijkheid was al na twee minuten doeltreffend. De andere twee aanvallers zorgden er voor dat Spirit al binnen tien minuten met 0-3 voor stond. Ruben Slooff kopte de 0-2 in en Daniël van der Zwan tikte de derde treffer in.

DONK liet het er niet zomaar bij zitten en wist al snel tegen te scoren. Met een kopbal werd de 1-3 op het scorebord gezet. Nog voor rust kwam DONK zelfs op 2-3. Spirit kreeg daarvoor wel de mogelijkheden de score verder uit te bouwen. Daniël van der Zwan zag zijn inzet over het doel getikt en Jochem Schrader kopte net over. Spirit wankelt wat stand betreft, maar was voetballend niet de mindere. Beide ploegen kregen mogelijkheden. Voor Spirit had Timme van Hof de kans om te scoren. Na een uur spelen kwam de thuisploeg alsnog langszij en was de riante voorsprong door de hitte verdampt (3-3).

Alsof Spirit eerst met de neus op de feiten gedrukt moest worden lukte het nu wel om snel te scoren. Ruben Slooff zorgde vanaf de penalty stip voor de 3-4 en in het laatste kwartier besliste Daniël Gerritse de wedstrijd: 3-5.

Volgende week gaat Spirit op bezoek bij RKDEO. Aangezien beide ploegen zich hebben geplaatst voor de volgende ronde, zal deze wedstrijd een veredeld oefenwedstrijdje worden voor beide ploegen. De week erna begint het echte werk. Spirit ontvangt dan in Ouderkerk het uit Hendrik Ido Ambacht afkomstige IFC.

Verslag: Eric de Vendt
Foto: René Bitter

Dit bericht is 341 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief