Archieven

Dit bericht is 898 keer gelezen

OUDERKERK A/D IJSSEL – Spirit heeft averij opgelopen in de uitwedstrijd tegen SVS. Het duel in Capelle aan den IJssel eindigde doelpuntloos: 0-0. Beide ploegen maakten er geen hoogstaande wedstrijd van. Door de vele individuele fouten en het ongeorganiseerde spel werd er een slordige pot voetbal op de mat gelegd. Beide doelmannen werden dan ook nauwelijks in verlegenheid gebracht.

Aan de ene kant kon Spirit wel met een excuus aankomen. Trainer Richard van Cappellen kon over een aantal spelers niet beschikken of waren niet fit genoeg voor een hele wedstrijd. Laurens Visser, Wouter Korteweg en Robbin Brouwer waren geblesseerd en Cris de Jong zat een schorsing uit na zijn twee gele kaarten van een week eerder. Christian Schrader was nog niet helemaal hersteld, maar kon eventueel in de tweede helft invallen. Datzelfde gold voor Anton de Koning. In de warming up viel ook Ruben Slooff geblesseerd af. Aan de andere kant beschikt Spirit in de selectie over meerdere goede spelers. Toch heeft Spirit het moeilijk om het spel momenteel te dicteren, zoals het graag wil.

Tegen SVS was van overtuiging niets te zien en werd opportunistisch gespeeld met de hoop dat die bal wel een keer goed valt. Ook in de laatste tien minuten had Spirit geen rust in het spel. In deze fase moest de thuisploeg na een directe rode kaart met een man minder de wedstrijd uitspelen. De Ouderkerkers kregen de bal wel voorin, maar van grote mogelijkheden was geen sprake. De grootste kansen in de tweede helft waren van Tim van der Zee (naast) en Christian Schrader (voorlangs).

Spirit zakte door het gelijke spel een plaatsje in de ranglijst. Pelikaan heeft na 4-2 zege op Rozenburg de tweede plaats overgenomen. De ploeg uit Zwijndrecht komt volgende week naar Ouderkerk voor de wedstrijd tegen Spirit. DCV blijft de lijst aanvoeren. De Krimpenaren wonnen met 0-1 bij Deltasport.