Archieven

Dit bericht is 491 keer gelezen

OUDERKERK AAN DEN IJSSEL- Spirit heeft de competitie wedstrijd op bezoek bij Strijen met ruime cijfers gewonnen. Onder een heerlijk zomers zonnetje won de ploeg van Richard van Cappellen uiteindelijk met 0-4.

De uitslag is bij lange na niet in verhouding met het wedstrijd beeld. Lang bleef het 0-1 door Lukas Bos in de 20e minuut. De Strijense keeper taste mis waardoor Ruben Slooff de bal terug kopte en de spits de bal in het doel kopte.

Even daarvoor was het Strijen dat de eerste grote kans kreeg van de wedstrijd. Ook na de openingstreffer zocht Strijen veelvuldig ten aanval en creëerden steeds gevaarlijkere kansen. Uit een counter ging de bal net naast het doel van Patrick Bom en moest Cris de Jong vlak voor rust ten koste van een corner de gelijkmaker voorkomen.

Na rust
Ook na rust kwam Spirit goed weg. Zoals het ook in de eerste helft een aantal keren gevaarlijk bij het Ouderkerkse doel kwam, kwam nu de bal tegen de paal. Pas in het laatste half uur liet Spirit wat van zich horen. Tot twee keer toe zag Lukas Bos een doelpunt afgekeurd worden en werd een kopbal van Kevin Kriek net over het doel getikt.

In de slotfase werd de wedstrijd beslist. Weer was het de doelman van de thuisploeg die de fout in ging. Hij verslikte zich in het storen van Lukas Bos die de veroverde bal klaar legde voor invaller Raoul Haliwela: 0-2. Een paar minuten daarna was het prijsschieten voor Spirit. Na pogingen van Niels de Vries en Lukas Bos was het in derde instantie Ruben Slooff die de 0-3 aantekende. In blessuretijd bepaalde Timme van Hof de eindstand op 0-4.

Andere wedstrijden
Koploper Sparta liet zich niet verrassen bij Hillegersberg (0-6) en ook Nieuwerkerk (3-2 winst op FC Binnenmaas) won zijn wedstrijd, waardoor de situatie in de top drie ongewijzigd bleef. Spirit houdt een voorsprong van vier punten op Nieuwerkerk en blijft op de tweede plaats, twee punten achter Sparta.

Onderin was SVS de grote winnaar. Op eigen veld werd met 4-0 gewonnen van Pelikaan en steeg daarmee naar de tiende plaats. Slikkerveer (3-1 nederlaag bij Neptunus-Schiebroek) en Strijen gaan het nu heel moeilijk krijgen. Slikkerveer staat nu laatste met twaalf punten. Strijen staat daarboven met drie punten meer. Maar zij hebben volgende week hun ‘verplichte’ vrije weekend en hebben dus alleen de laatste speelronde.

FC Binnenmaas staat nu gelijk met SVS op een nacompetitieplaats, één punt meer dan Strijen, met dus nog twee wedstrijden te gaan. Voor Hillegersberg is rechtstreekse handhaving een nagenoeg onmogelijke taak geworden. Theoretisch kan het nog, maar moet het de twee aankomende wedstrijden winnen en 27 doelpunten goed maken op Alexandria’66.

Alexandria’66 speelt nog maar één wedstrijd. Zij spelen hun afsluitingswedstrijd volgende week bij Spirit.

Door:  Eric de Vendt