Archieven

Dit bericht is 1432 keer gelezen

OUDERKERK A/D IJSSEL – Spirit heeft het uitduel bij CWO met 0-4 gewonnen. Vanaf het eerste fluitsignaal hadden de Ouderkerkers de regie in handen.

Het begon voortvarend toen Kevin Kriek in de vierde minuut de 0-1 inkopte. Even daarvoor had Giorgio Getrouw ook de voorsprong op zijn schoen. Voor bijna leeg doel zag hij zijn inzet nog net geblokt.

De thuisploeg, die de laatste weken goed op dreef was, kwam er niet aan te pas. Spirit had zijn zaken achterin op orde en kon rustig denken aan het opzetten van aanvallen. Na ruim 20 minuten verdubbelde Ingmar Burema de voorsprong. Nog voor rust kopte Giorgio Getrouw de 0-3 op het scorebord.

Ook in de tweede helft had Spirit niets te vrezen van de Vlaardingers. Op halve kracht werd de wedstrijd uitgespeeld. Invaller Tjerk de Kogel bepaalde de eindstand nog op 0-4.

De vreugde van de overwinning werd na afloop versterkt bij het horen van de overige uitslagen. Concurrent Sparta ging onverwachts thuis met 1-3 onderuit tegen Charlois. Spirit pakt daardoor de koppositie in de 2e klasse D en ook automatisch de eerste plaats in de periode. Zowel Spirit als Sparta moet nog een (inhaal)wedstrijd spelen. Spirit leidt met een punt meer en pakt komend weekend bij winst de eerste periodetitel. Zaterdag speelt Spirit op Kinderdijk tegen De Zwerver.