Archieven

Dit bericht is 1260 keer gelezen

OUDERKERK AAN DEN IJSSEL- Niet in ieder gezin kan zomaar de portemonnee getrokken worden om de kinderen lid te laten zijn van een voetbalvereniging. Naar schatting één op de elf kinderen in Nederland leeft in zo’n situatie en moet noodgedwongen vanaf de zijlijn toezien hoe hun vriendjes en vriendinnetjes wel actief achter de bal aan kunnen. Simpelweg omdat hun ouders niet genoeg geld hebben om de contributie, kleding en andere benodigdheden te kunnen betalen.

De ING, hoofdsponsor van het Nederlandse voetbal, besloot daar iets aan te doen onder het motto “Niemand buitenspel”. De bank doet dat niet zozeer door geld te doneren aan deze kinderen en jongeren, maar hen en hun ouders de weg te wijzen naar subsidieregelingen die zowel op lokaal als op landelijk niveau bestaan, maar vaak onvoldoende bekend zijn bij het publiek. Samen met de KNVB, SchuldenlabNL, de Voorzieningenwijzer en de Nederlandse Schuldhulproute worden de mogelijkheden onder de aandacht gebracht. Dat gebeurt onder meer met behulp van een website, www.ing.nl/niemandbuitenspel, flyers en advertenties in clubbladen.

Maar ook door het benoemen en opleiden van financiële contactpersonen die ouders van (toekomstige) jeugdleden helpen met het aanvragen van een bijdrage via de juiste regelingen.

“In de persoon van onze secretaris Sandra Kooij hebben wij zo iemand” vertelt Henk Lammertse, voorzitter van voetbalvereniging Spirit. “Zij heeft een door de ING georganiseerde cursus gevolgd en weet precies welke regelingen er zijn en of de betrokkenen daarvoor in aanmerking komen.”

Dat juist v.v. Spirit over zo’n “subsidieloket” beschikt is niet helemaal toeval. Niet alleen zijn er bij de Ouderkerkse voetbalvereniging ook leden die moeite hebben hun contributie te voldoen, Spirit en de ING hebben al jarenlang een stevige band met elkaar. De bank heeft aan meerdere projecten een financiële bijdrage geleverd. Mede dankzij de ING kon het vrouwenvoetbal op de kaart worden gezet en is in het kader van verduurzaming de afgelopen tijd veel bereikt. “Daar zijn we erg blij mee, dus we spannen ons graag in om dit initiatief van de ING tot een succes te maken” aldus Henk.

Ook de ING is gelukkig met de medewerking van v.v. Spirit en andere verenigingen in het land. “Er zijn landelijk en lokaal voldoende regelingen die mensen met een krappe beurs op weg kunnen helpen om bijvoorbeeld de contributie of kleding te betalen. Sommige ouders weten niet goed waar ze die hulp kunnen vinden. De financieel contactpersoon op de club kan hier gezinnen bij helpen.”

Schroom niet om Sandra te benaderen als je denkt voor een regeling in aanmerking te kunnen komen. Ieder verzoek wordt vertrouwelijk behandeld en je gaat samen met haar op zoek naar de mogelijkheden. Een mail naar secretaris@vvspirit.nl is de snelste manier om met haar in contact te komen.

Dit bericht is 1260 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief