Archieven

Dit bericht is 496 keer gelezen

OUDERKERK AAN DEN IJSSEL- Spirit heeft zaterdag voor de tweede wedstrijd op rij tegen een degradatie concurrent niet weten te winnen. In een wedstrijd van ‘niet mogen verliezen’ bleef het scorebord bij vv Rijsoord op 0-0 staan.

Die instelling was logisch, want de verliezer krijgt het wel erg moeilijk om degradatie af te wenden. Maar zeker voor Spirit was winst het enige wat telt. Het stond immers vijf punten achter Rijsoord, met de wetenschap dat de opponent een wedstrijd meer had gespeeld.

Richard van Cappellen kon zaterdag over diverse spelers niet beschikken. Zo was Stefan Bitter geschorst en waren Marijn Advocaat, Ruben de Vries en Olaf Visser geblesseerd. De technische staf kreeg wel positief nieuws. Cris de Jong kwam de warming up goed door en werd vlak voor de wedstrijd alsnog op het wedstrijdformulier gezet. Hij begon wel op de bank, maar maakte in de tweede  helft zijn rentree.

De meest opvallende naam op het formulier was die van Kevin Kriek. Vorig seizoen nam hij afscheid van het eerste elftal. Vorige week werd hij al gevraagd bij Spirit 2 en afgelopen zaterdag nam hij plaats op de bank bij Spirit 1. Hij verving in de rust de niet fit gestarte Anton de Koning. Thijs Loeve maakte ook weer deel uit van de selectie. De jeugdspeler speelde eerder al in de thuiswedstrijd tegen Oranje Wit. Hij begon naast Jochem Schrader in het centrum van de verdediging.

Eerste helft
Beide ploegen startte afwachtend. Het duurde dan ook lang voordat beide ploegen in het vijandelijk strafschopgebied wat meer van zich lieten horen. Slechts een vrije trap van Rijsoord in de achtste minuut, waarbij Sean Luthart alert reageerde en een ontsnapping van Ruben Slooff waarbij hij op de keeper van Rijsoord stuitte, waren in het eerste half uur de enige wapenfeiten.

In het laatste deel voor de theepauze kopte Ruben Slooff te zacht in en schoot Tjerk de Kogel over het doel. Rijsoord kopte naast en stichtte vlak voor rust gevaar voor het Ouderkerkse doel.

Tweede helft
In de tweede helft zette Rijsoord een tandje bij. Dat resulteerde in een aantal hachelijke momenten in de Ouderkerkse defensie. De grootste kans was na een uur spelen toen een Rijsoordse speler vlak voor doel de bal voor het intikken had. Tot opluchting van Spirit ging zijn inzet ruim over.

Ook Spirit kreeg ook wat mogelijkheden, maar precisie ontbrak. Schoten van Eric Jansen en Tjerk de Kogel gingen hoog over en inzetten van Lukas Bos gingen naast het doel.

Ranglijst
Na het opmaken van de balans werd duidelijk dat de ‘schade’ mee viel. Spirit steeg een plaatsje, omdat De Zwerver met 0-2 verloor van Oranje Wit. Ook de ploegen die op de felbegeerde veilige plaatsen stonden, verloren. Alexandria’66 verloor met 3-0 bij IFC en cvv Zwervers verloor verrassend met 3-0 bij Streefkerk. Pelikaan was de grootste winnaar van dit weekend. Met de 3-2 overwinning op EBOH steeg het naar zeven plaats, twee punten boven de nacompetitie plaats.

Spirit staat er nog niet rooskleurig voor. De Ouderkerkse ploeg moet minimaal vijf punten goed maken op Rijsoord, cvv Zwervers èn Alexandria’66. Grotendeels hebben de geel-witten dat zelf in de hand. Er volgen nog wedstrijden tegen de laatste twee genoemden. Maar rechtstreekse degradatie ligt ook nog op de loer. Op die plaats staat De Zwerver, in punten gelijk met Spirit. Volgende week staat de wedstrijd Spirit tegen De Zwerver op het programma.

Door: Eric de Vendt
Foto: René Bitter

Dit bericht is 496 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief